Siste reiselivsnytt fra Osloregionen

Enova-støtte til landsstrømanlegg (Oslo)
«Oslo Havn KF er glad for Enova-støtten til bygging av landstrøm for cruise og containerskip. Det endelige vedtaket om bygging skal fattes av havnestyret.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Julebordsgjester: Hurtigtest før fest (Oslo)
«Årets julebordsgjester er ikke som før. For gjengen VG møtte på Gamle Raadhus blir det ikke fest uten test.» Kilde: e24.no.

Nå åpner skianleggene i Oslo
«Varingskollen og Skimore Oslo åpner de første skibakkene allerede til helga. En halv uke senere åpner Oslo Skisenter Trollvann.» Kilde: friflyt.no.

Denne mannen skal lede Vestbys mest kjente hotell (Akershus) +
«Over 60 personer ønsket jobben som hotelldirektør ved Son Spa. Valget falt til slutt på Kim Nyheim Ragnarsson (39). – Jeg har i to og et halvt år vært hotelldirektør ved Refsnes Gods. Så jeg går fra et ikonisk hotell til et annet flott hotell.» Kilde: moss-avis.no.


Oslo-hotellene nær 2019-nivå i helgene i høst (Oslo)
«Losjiinntekt per disponible rom, den såkalte RevPAR, har samlet sett for Oslo i høst ligget langt bak det den var i 2019. Men tallene fra Benchmarking Alliance viser at bildet på helg skiller seg klart ut positivt.» Kilde: reiseliv1.no.

Avbestillingsrush: – Folk er nervøse (Oslo)
«Byrådsleder Raymond Johansen ber osloborgerne om ikke å avlyse årets julebord. Hos enkelte restauranter renner likevel kanselleringene inn.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Sarpsborg-hotellets strømregning i november > 800.000 kroner (Østfold) +
«Øyvind S. Hagen er hotelldirektør ved Quality Hotel Sarpsborg. Han mener Norge har en energikrise som er ekstrem i et kostnadsbilde for næringslivet.» Kilde: sa.no.

Flyttet 1900 kilometer for å overta restauranten (Telemark) +
«Da restauranten ble lagt ut for salg slo kameratene til. Etter mange år i hotell- og restaurantbransjen flyttet de 1900 kilometer fra Nordreisa til Skien for å drive restaurant. – Folk skryter veldig av maten.» Kilde: ta.no.


Nye originale Munch-verk på Oslo lufthavn (Akershus)
«Siden 2018 har over 7,5 millioner reisende kunnet oppleve original kunst av Munch på Oslo lufthavn. Nå får de oppleve to nye ikoniske verk.» Kilde: abcnyheter.no.

Seminar: Klimasmart tur- og reiseliv (Oslo)
«Både næringen og de besøkende etterspør klimasmarte transportløsninger, og på dette Grønn Tur-seminaret vil vi vise frem og diskutere gode løsninger som flytter oss i riktig retning.» Dato 8.12, kl. 18-21 på Mesh Youngstorget og livestream.» Kilde: dnt.no.


Klækken Hotell gleder seg over julebordsesongen (Buskerud)
Hønefoss: «Før pandemien kom, har Klækken Hotell vært en av landets mest profesjonelle kurs- og møtehoteller. Gleden var stor da hotellet endelig så gjestene strømme til. — Nå har vi ikke et eneste ledig møterom.., sier Else Katrine Pjåka Carlsen, personalsjef ved Klækken Hotell.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Sissel Kyrkjebø: – Jeg er enormt imponert over hovedstaden (Oslo) +
«Advarsel til visse lesere: Ikke les videre. Nå skal nemlig Norges mest berømte røst rose hovedstaden: – Jeg er så glad og takknemlig. Også for alle Oslos fasetter, tilstår bergenserinnen.» Kilde: aftenposten.no.

Skattekart til Oslos gatekunst (Oslo) +
«Tidligere ble gatekunsten fjernet så raskt som mulig. Nå er den blitt turistattraksjon med eget kart.» Kilde: dn.no.

Over 300 «reisende» med koffert møtte opp utenfor stengt flyplass (Østfold)
«I fem år har Moss lufthavn Rygge vært som en spøkelsesflyplass. Nå vil over 50.000 ha den gjenåpnet: – En stor skam at den ligger ubrukt.» Kilde: nrk.no.

Det er ikke til å legge skjul på at vi tapte mye penger (Østfold) +
«Hankø Hotell & Spa endte fjoråret med et underskudd på 3,8 millioner kroner. – Vi forventet at det ville bli store tap, sier Henning Forsberg om koronaåret. .. – Men når det er sagt, har det vært fantastisk fra vi åpnet igjen. Hele sommeren hadde vi hundre prosent belegg.» Kilde: f-b.no. 

Eli samler inn gaver under juletreet på hotellet (Vestfold)
Tønsberg: «Hvert år skinner stjerna på juletreet på Quality Hotel Tønsberg litt ekstra for de som trenger det mest.» Kilde: tb.no.

Gleden av å komme opp i høyden (Vestfold) +
Larvik: «Endelig kunne hun komme opp i høyden, Lena Solberg. 52-åringen i sin rullestol var blant de første ut på stillaset da byens nye attraksjon, trekronegang ved Herregården, ble åpnet i dag.» Kilde: op.no.


Jul i Snøbyen garanterer hvit jul (Akershus)
«Søndag 28. november, og hver adventshelg deretter, inviterer skianlegget SNØ i Lørenskog til det som skal bli Norges mest unike førjulstradisjon. SNØ-Huset, som skal forestille en gigantisk isbre.. og utenfor blir det julemarked som er åpent for alle.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Up Norway søker Travel Curator – Incentive Travel (Oslo)
«Up Norway søker en erfaren og dreven selger for å utvikle vår B2B-satsing!» Frist: 31.12.2021.» Kilde: finn.no.

Nattogtilbod mellom Oslo og København er fullt mogleg, men.. (Oslo)
«Tenk å kunne sovne på Oslo S, bli transportert på ein klimavennleg måte om natta og vakne opp neste morgon på Hovudbanegarden i Kongens by! Men vi er ikkje der no. Først treng vi meir kunnskap om mellom anna marknadsgrunnlag og samfunnsøkonomi.» Kilde: reiselivskunnskap.no.


Tok ut kjempeutbytte etter suksess med hyttetomter (Telemark/Agder) +
«John Olav Gjelstad og sønnen Simen gjorde stor suksess på hyttemarkedet i fjor. Til sammen ble det solgt hyttetomter for 70 millioner kroner.» Kilde: austagderblad.no.


Har blitt Innlandets mest populære offentlige friområde (Innlandet)
«Mjøsparken som åpnet i sommer er et over 82 mål stort rekreasjonsområde i strandsonen i Brumunddal, rett ved siden av Mjøstårnet til Arthur Buckardt. .. Publikums tilbakemeldinger har vært strålende, og Mjøsparken er i dag et attraktivt turmål og rekreasjonsområde..» Kilde: estatenyheter.no.

Søker operativ salgsleder som brenner for salg og reiseliv (Oslo)
«Zaui Group (tidligere Norwegian Experience) er et teknologi- og tjenesteselskap av og for reiselivet som tilbyr digitale tjenester som forenkler og forbedrer hverdagen til aktivitets-, transport-, og overnattingsbedrifter. Frist: snarest.» Kilde: finn.no.


Europas travleste flyplasser – Oslo er på topp-listen (Akershus)
«Fortsatt er mange av de som var størst før mars 2020, fortsatt langt nede på listen over de som er travlest i dag. Oslo Lufthavn, derimot, er på 10 på topp-listen i Europa.» Kilde: flysmart24.no.

VM i bryting i Norge ble en suksess! (Oslo)
«..Gordon Templeman, er storfornøyd med årets verdensmesterskap i Oslo. «Jeg vil virkelig oppfordre andre idretter til å samarbeide med Oslo og legge sine idrettsarrangementer til byen.»» Kilde: business.visitnorway.com.

Oslo igjen på toppliste (Oslo)
«Oslo på National Geographic Traveller UK sin liste over «Best of the World 2022»! .. På listen over «Eight unmissable cultural experiences» finner vi altså #6. Oslo, Norway – Fjord City gets a marvellous makeover» Kilde: acebook.com/VisitOslo.reisebransje

Jobber med en besøksstrategi for Mellomkollen (Oslo)
«Generelt synes de folk er flinke til å rydde opp etter seg, men det hugges ulovlig. Nå skal studentenes observasjoner bidra til en besøksstrategi i naturreservatet Mellomkollen.» Kilde: nab.no.

Vil ha maks tre elsparkesykkel-utleiere: – Ivaretar en viss konkurranse (Oslo)
«I et høringsforslag til ny forskrift for utleie av elsparkesykler, åpner Oslo kommune for at kun tre aktører skal stå for utleie i året.» Kilde: e24.no.

Parkkonkurrenter møtte politikerne (Oslo) +
«Snøhetta og Hav eiendom har helt ulike forslag for tomten foran Børsen. Nå kjemper de om politikernes gunst.» Kilde: aftenposten.no.

Nesoddtangen buss- og fergeterminal skal oppgraderes (Akershus)
«Terminalbygget på Nesoddtangen buss – og fergeterminal skal gjøres bedre og mer effektivt. Totalentreprisen er tildelt Askim Entreprenør. Kontrakten ble signert 16. november.» Kilde: veier24.no.

Her kan du drive med stisykling i Fredrikstad (Østfold)
«Fredrikstad er blitt et populært reisemål for stisyklister på våren. Med lite snømengder og et kystklima som holder stiene bare, et det ofte populært å begynne sykkelsesongen her.» Kilde: terrengsykkel.no.

Holmestrandregionen som bærekraftig destinasjon (Vestfold)
«I samarbeid med Visit Vestfold arbeider kommunen med å gjøre Holmestrandsregionen til en enda mer attraktiv destinasjon med et bærekraftig reiseliv. Næringsaktører og interesserte inviteres til informasjonsmøte 7. desember om hvordan vi kan sertifiseres som et bærekraftig reisemål.» Kilde: holmestrand.kommune.no.


Resepsjonist måtte ringe politiet – gjester raserte hotellrom (Akershus) +
«Natt til søndag ble politiet kontaktet av en resepsjonist på et hotell i Lillestrøm sentrum. Resepsjonisten kunne fortelle om alt annet enn normal oppførsel. Hotellgjester knuste TV og skrivebord i løpet av natta. Nå kan de vente seg en anmeldelse.» Kilde: rb.no.

Budsjettsprekk: – Happy med det (Oslo)
«Det desidert tøffeste og mest brutale er at pandemien har utfordret alt jeg har trodd på de siste 25 åra, sa Stordalen til Børsen da han feiret åpning av et nytt hotell på Hasle tidligere i år.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Hun skal drive Stordalens nye storsatsning (Oslo) +
«Den runde restauranten på taket av det nye nabolagshotellet Sommerro er langt fra klar. Men nå er det bestemt hvem som skal drive TAK.» Kilde: ta.no.

Lavprishotell henger ut stortingspolitikere i ny kampanje (Oslo)
«Hotellkjeden Citybox frister stortingspolitikere på reisefot med pendlerleilighet nære Stortinget i ny kampanje.» Kilde: kampanje.com.

Utelivet skriker etter arbeidskraft: Naila fikk jobb på flekken (Oslo) +
«Torsdag begynte franske Naila som servitør på en av Oslos største nattklubber. Sjefen tror mange unge velger bort utelivsbransjen til fordel for sikrere jobber.» Kilde: ao.no.

Skal danskebåten og Kiel-fergen legge til på østkanten i fremtiden? (Oslo) +
«Uaktuelt, mener bydelen. Nå har 140 aktører uttalt seg om hvor utenlandsfergene bør ligge i fremtiden. Her er deres dom.» Kilde: aftenposten.no.

Oslofjord vil få nytt eierskap (Vestfold)
«Brunstadstiftelsen har vedtatt å igangsette planlegging og gjennomføring av en delingsprosess for å skille ut eiendommene på Brunstad og virksomheten i Oslofjord Holding AS til en egen stiftelse (Oslofjordstiftelsen). Den nye stiftelsen vil være livssynsuavhengig og sikrer et definitivt skille mellom Brunstadstiftelsens ideelle formål og Oslofjords kommersielle virksomhet.» Kilde: oslofjord.com.

Europas største Convention Village søker Event Operations Manager (Vestfold)
«Oslofjord Convention Center AS søker Event Operations Manager. Idyllisk ved fjorden i Stokke i Vestfold er byggingen av Europas største Convention Village i ferd med å ferdigstilles. Frist: 28.11.2021.» Kilde: finn.no.

Oslofjord Convention Center søker hotellsjef (Vestfold)
«Er du en leder som engasjerer og motiverer? Har du erfaring fra hotell og/eller som leder, kan vi tilby en spennende stilling som hotellsjef ved Oslofjord Convention Center.» Frist: 01.12.2021. Kilde: finn.no.

Enstemmig nei til hotellplan i Tønsberg (Vestfold) +
«Det aktuelle området ligger ved Helfo-bygget på Korten. Planene inneholder foruten hotell, næring, grøntarealer og underjordisk parkering med 
plass til 240 biler. Bruksarealet dekker 28.000 kvadratmeter.» Kilde: tb.no.

Geirs suppe skal trekke turister til Sandefjord (Vestfold) +
«Geir Skeie og Brygga 11 er blant trekkplastrene når Visit Norway gir tyske turoperatører smaken av vårt langstrakte land.» Kilde: sb.no.

Nå hotellsjefene klare for julebordsesongen (Vestfold) +
«Både hotelleiere og restaurantsjefer var klare på at de venter tidenes julebordsesong etter den koronaamputerte sesongen i fjor. Allerede i oktober var flere steder fullbooket.» Kilde: tb.no.


Norges Varemesse bytter navn (Akershus)
«Stiftelsen Norges Varemesse feirer 100 år, litt forsinket, og benytter anledningen til å omdøpe messesenteret på Lillestrøm, som nå skal hete NOVA Spektrum. Det nye navnet skal gjenspeile at de tilbyr et bredt spekter av tjenester, opplevelser og møteplasser.» Kilde: reiseliv1.no.

Rundt 700 jobbsøkere kom på Jobbsøkerdagen (Oslo)
«Nærmere 700 personer stilte opp på Jobbsøkerdagen i Oslo denne uken. Totalt 45 bedrifter og 650 påmeldte jobbsøkere var tilstede under arrangementet. I tillegg kom flere titalls jobbsøkere uanmeldt via drop-in.» Kilde: reiseliv1.no.

En bakke i Oslo rommer alle konfliktene i Marka (Oslo) +
«Motstanderne vil kjempe for naturen. Tilhengerne tenker på barna. Begge har rett.» Kilde: aftenposten.no.

Slik blir julebordsesongen i Larvik (Vestland) +
«Ingen restriksjoner, men utelivsbransjen tar grep selv. Larvik kommune vurderte torsdag formiddag om det var behov for å innføre restriksjoner overfor utelivsbransjen i forbindelse med julebordsesongen og det økende smittetrykket.» Kilde: op.no.


Oslos høyeste restaurant og takbar har åpnet dørene (Oslo)
«Den nye «The Top» restaurant og bar har nå åpnet dørene. Med uslåelig utsikt fra 34. etasje, med internasjonal inspirasjon og et helt nytt interiør og design, er restauranten og baren et av de mest spektakulære tilskuddene til hovedstadens restaurant- og uteliv.» Kilde: reiseliv1.no.

Julemarked på Grand Hotel (Oslo)
«Førstkommende søndag drar et knippe utstillere i gang The Grand Christmas Market og det de kaller et «førjulseventyr» i hjertet av Oslo.» Kilde: way-2-go.no.

Packrafting i Oslo +
«Packraften er et verktøy for natur og villmark. De urbane elvene i og rundt Oslo har mange muligheter for oppblåsbare padleeventyr.» Kilde: utemagasinet.no. 

Kommunedirektøren vil stoppe planene ved Slottsfjellet (Vestfold) +
Tønsberg: «Utbygger betegner prosjektet Slottsfjell Park som svært ambisiøst. ..beskrev det planlagte hotellet som et effektivt businesshotell med nærhet til E18, ikke et konferansehotell. Kommunedirektøren mener det tietasjes høye bygget blir for dominerende..» Kilde: oyene.no. 


Reiselivet jakter ansatte: – Det er en fortvilt situasjon (Oslo) +
«Flere restauranter i Oslo har kuttet åpningstidene fordi de mangler ansatte. Tirsdag prøvde bransjen å lokke Kamila (37) og flere hundre andre jobbsøkere over til reiselivet.» Kilde: ao.no.

Økt trafikk splitter de fastboende: – Vi skal vurdere parkeringsavgiften (Østfold) +
«Koronapandemien har ført til at flere har valgt å feriere i det vakre øyparadiset Hvaler. Det har ført til betydelig større trafikk på de østre øyer, og en medfølgende konflikt mellom de fastboende.» Kilde: f-b.no.

Stokland opptatt av planene for nedlagte Mågerø stasjon (Vestfold) +
«Jeg håper inderlig at tidligere Mågerø stasjon sikres for friluftsliv, gjerne med innslag av næringsvirksomhet som er tilgjengelig for alle. En restaurant og informasjonsformidling på toppen kan bli en suksess på linje med Verdens Ende.» Kilde: oyene.no.


Nå er Hege (50) hotellsjef: – Må være litt potet (Innlandet) +
Thorbjørnrud hotell: «Etter 15 år i forskjellige stillinger ved bedriften, fikk Hege Bredvold Hunstad tilbud om den nyopprettede stillingen som hotellsjef ved hotellet på Jevnaker.» Kilde: ringblad.no.

Vil starte åtte nye ruter fra Oslo – kan gi tidenes priskrig (Akershus)
«Ryanair har nemlig søkt om trafikkrettigheter for en rekke nye direkteruter som selskapet ønsker å fly i konkurranse med SAS, Norwegian og Flyr fra Oslo Lufthavn.» Kilde: flysmart24.no.


Nå kan du stemme frem det beste av Oslo
«Hvor får du Oslos beste pizza? Og hvor bør du ta med barna til helgen? Finalistene i kåringen Oslos beste er klare. Nå er det bare å stemme!» Kilde: aftenposten.no.

Behovet er stort – slik kan du hjelpe andre til jul (Østfold)
«I år som i fjor er det mulig å komme innom Quality hotell i sentrum og legge en pakke under treet. Julegavene går til familier som trenger hjelp i julen.» Kilde: f-b.no.

Hotell-sjef fra Rakkestad åpner kasino (Østfold)
«Pål Gravem i Rakkestad har fått tillatelse til å åpne et kasino onsdag 3. november på Nordby hotell i Sverige. Han har også inngått en avtale med et busselskap som vil gå mellom Nordby, Sarpsborg, Halden og Fredrikstad.» Kilde: r-a.no.

Her vil de skape en av Norges største turistattraksjoner (Vestfold) +
Sandefjord: «To milliarder kroner i investeringer, 800 millioner i årlig omsetning, 400 arbeidsplasser, 500 mål tomt og åpning for publikum i 2026. Det er ikke småtterier Lillebyparken AS ser for seg. Den helårs familieparken skal bli en nasjonal turistattraksjon.. Målet er å få den på IKEA-tomten på Danebuåsen, alternativt i Solbergskogen lenger vest.» Kilde: ha-halden.no.

Midgard Vikingsenter med enda en attraksjon (Vestfold) +
«Midgard Vikingsenter fikk tidligere i år støtte fra Sparebankstiftelsen til å oppgradere vikinglekeplassen utenfor senteret. Nå er dette arbeidet ferdig.» Kilde: tb.no.

Innlegg: Turvei langs Farris (Vestfold)
«I juni 2022 må kommunestyrene i Larvik og Porsgrunn avgjøre om de vil overta jernbanestrekningen for å realisere turstien vi drømmer om. Jeg håper de ikke lar denne enestående sjansen gå fra seg!» Kilde: op.no.


Dette forbinder folk med Gjøvik – slik skal de tiltrekke seg turister (Innlandet) +
«Feil side, potit og sprit, Vazelina og Fjellhallen. .. Under paraplyen «Hvordan øke ambisjonen for Gjøvik som destinasjon?» pratet turistsjef i Innovasjon Norge, Audun Pettersen, om hva som skal til for å lykkes med turisme.» Kilde: oa.no.

Snøgaranti hele året (Akershus)
«Bor du i Osloregionen er du kanskje ikke klar over at din nærmeste helårs skidestinasjon ligger et steinkast unna – på Lørenskog. SNØ kan by på både langrenn, park og slalom – og ikke minst, afterski.» Kilde: nho.no.

Norges første Radisson og Radisson RED kommer til Oslo
«Radisson Hotel Group, det ledende internasjonale hotellselskapet i Norden, introduserer nå de første Radisson og Radisson RED hotellene i Norge.» Kilde: reiseliv1.no.

Utelivsaktører ønsker coronapass: – Bransjen tåler ikke meteren (Oslo)
«Økende smitte åpner opp for innføring av restriksjoner. Meteren eller antallsbegrensning er det verste som kan skje, mener utelivsaktører i hovedstaden.» Kilde: e24.no. 

Munch passerer 100 000 besøkende (Oslo)
«Kun tre uker etter åpningen passerer Munch i Oslo 100 000 besøkende kommende helg.» Kilde: way-2-go.no.

Langer ut etter at Munchmuseet kastet ut folk (Oslo)
«Da det nederlandske kongeparet skulle besøke Munchmuseet fikk alle andre beskjed om å dra. Det synes Jan Arild Snoen lite om.» Kilde: nettavisen.no.

Nå skal Bystyret avgjøre skjebnen til Oslo Spektrum (Oslo)
«Nå har arkitektelskapet, på vegne av Stiftelsen Norges Varemesse, sendt inn planforslag til politisk behandling. I forslaget påpekes det at stiftelsen «ønsker å fullføre eksisterende Oslo Spektrum med det fullverdige kongressenteret Oslo trenger».» Kilde: estatenyheter.no.

Ny restaurant og takbar på toppen av Plaza (Oslo) +
«På toppen av Oslo by har nå den helt nye restauranten og baren «The Top» åpnet dørene. Med glassvinduer fra gulv til tak, får gjestene panoramautsikt over fjorden, åsene rundt og hele byen.» Kilde: horecanytt.no.

Nytt tilbud til gründere – nå er avtalen signert (Østfold)
«Etter nyttår får Indre Østfold kommune et nytt tilbud til gründere som skal etablere seg i Indre Østfold.» Kilde: indre24.no.

Valgt til leder av hovedutvalg for næring og reiseliv (Vestfold/Telemark)
«Fylkestinget har valgt Tone Berge Hansen (Ap) fra Brevik til ny leder av hovedutvalg for næring og reiseliv i Vestfold og Telemark fylkeskommune.» Kilde: pd.no.


Time for DMOcracy! (Oslo)
«VisitOSLO deltar i et europeisk samarbeidsprosjekt som ble lansert denne uken. Prosjektet ledes av Group NAO i tett samarbeid med Global Destination Sustainability Movement.., TCI Research, Travel Foundation, ECM – European Cities Marketing og 17 destinasjoner..: Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje/


Vil åpne opp Nasjonalbiblioteket for lokale og turister (Oslo)
«Nasjonalbiblioteket på Solli plass vil nå gjøre store endringer for å hanke inn publikum. Biblioteket skal i mye større grad ta rollen som museum og visningssted. Det forteller nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre.» Kilde: reiseliv1.no.

Europas største Convention Village søker COO (Vestfold)
Melsomvik: «Vi ser etter deg som har høy grad av gjennomføringsevne og som vil være med å prege utviklingen til Oslofjord Convention Center fremover.» Søknadsfrist: 01.12.2021. Kilde: finn.no.


Brenner du for salg, reiseliv og unike gjesteopplevelser? (Viken)
«Norwegian Hospitality Group søker Sales Manager.» Frist: 30.11.2021. Kilde: finn.no.

Raskere å reise gjennom Oslo Lufthavn fra i dag (Akershus)
«I forbindelse med korona-krisen og den langvarige passasjertørken har mange service-funksjoner vært stengt på Oslo Lufthavn. Nå skjer det endringer, og fra i dag av er muligheten for en raskere gjennomreise på landets hovedflyplass gjeninnført.» Kilde: flysmart24.no.

The best holiday destinations for 2022 (Oslo)
«We’ve pulled together the places that will be truly making their mark in the year ahead. Best for culture lovers: Oslo, Norway» Kilde: cntraveller.com.

by:Larm søker ny daglig leder (Oslo)
«Gjennom 25 årganger har festivalen by:Larm løftet det norske musikkfeltet. Nå søker festivalen en ny daglig leder som kan ta festivalen til nye høyder.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Mehus ny direktør på Scandic Holmenkollen Park (Oslo)
«Den erfarne hotelldirektøren har tatt over ansvaret for det tradisjonsrike og unike hotellet som nå er under omfattende renovering.» Kilde: hsmai.no.

Fra resepsjonist til hotellsjef (Oslo) +
«Bodøgutten Vegard Aglen Kaspersen har jobbet i hotellbransjen siden videregående. .. Tidligere denne uken startet han i jobben som hotellsjef hos Smarthotel Oslo.» Kilde: an.no.

Hotellene ringes ned: – Det er helt ellevilt (Østfold)
«Hos Berg-Hansen reisebyrå ringes de ned av kunder. Etter koronaen har mange lyst til å treffes igjen på julebord eller seminarer. Men nå er det nesten ikke ledige lokaler igjen.» Kilde: tv2.no.


Spektakulær kunst har lyst opp Oslo sentrum i helgen (Oslo)
«Over 100.000 har besøkt festivalen Fjord Oslo, ifølge arrangørene. I perioden 5.–7. november har 13 verk av lyskunst gitt liv til høstmørket.» Kilde: aftenposten.no.

Oslo vil ikke frata elsparkesykkelaktører utleietillatelsen (Oslo)
«Flere elsparkesykkelaktører i Oslo har blitt anklaget for å ha for mange elsparkesykler. Etter å ha hørt aktørene, får alle beholde tillatelsene.» Kilde: e24.no.


Ledig stilling i Anno museum (Innlandet)
«Anno Museum søker Seksjonsleder for besøkssentrene ved Anno-museene i Elverum.» Frist: 21.11.2021. Kilde: finn.no.


Dansk seier på Hamar (Innlandet)
«København-kontoret Atelier Lorentzen Langkilde vant konkurransen om nytt museumsbygg på Domkirkeodden på Hamar. – En tilgjengelig, inviterende og god tilpasset bygning, sier juryen om prosjektet «Shelter».» Kilde: arkitektnytt.no.

Kommunens havneselskap lanserer eget parkforslag (Oslo)
«Politikerne lot seg begeistre av Snøhettas og Fred. Olsens park ved Børsen. Nå slår tomteeier Hav eiendom tilbake med egne parkplaner. ..for å beholde kontorbygg.» Kilde: aftenposten.no.

Munch har nettopp åpnet, men trenger allerede store forbedringer (Oslo) +
«I det gamle museet var tyver problemet. I den nye bygningen til 2,76 milliarder kroner er inneklimaet blitt den største trusselen mot Munchmuseets nasjonalskatter. I verste fall må museet stenges når turismen er størst – og temperaturene høyest.» Kilde: aftenposten.no.

Spøkelsesflyplassen kan gjenåpnes (Østfold)
«De siste fem årene har Moss lufthavn Rygge vært som en spøkelsesflyplass. Nå vil regjeringen vurdere en gjenåpning av flyplassen. – Folk er lei av at ingenting blir gjort.» Kilde: nrk.no.


To av Norges mest kjente arkitektoniske bygg får ny nabo (Innlandet)
Hamar: «Onsdag 3. november blir det klart hvem som vinner den prestisjefylte konkurransen om å tegne den nye naboen til Sverre Fehns Storhamarlåven og Kjell Lunds vernebygg over domkirkeruinen på Domkirkeodden i Hamar.» Kilde: abcnyheter.no.

Sa nei til bruksendring: – Hotelldrift dømt til å mislykkes (Innlandet) +
Våler: «Politikerne sa nei til bruksendring.. Heia Hotell har hatt gode tradisjoner siden 1905. Men på 115 år er det ennå ingen som har klart å livnære seg på driften. Beklagelig, men det er en realitet vi må forholde oss til. Daglig leder Svein Terje Kynbråten , er oppgitt» Kilde: glomdalen.no.

Verdens første flyvaskemaskin bygges på Gardermoen (Akershus)
«Skal redusere både utslipp og kostnader. MSG Aviation har inngått intensjonsavtaler med Norwegian, Widerøe og Flyr om vasking, avising og inspeksjon av fly. Widerøe Ground Handling skal etter planen være operatør av anlegget.» Kilde: tu.no.

Solgte med rask gevinst – nå kjøper Aker hotellet tilbake (Akershus) +
«I 2014 solgte Aker Solutions et hotell på Fornebu med 100 millioner i gevinst. Nå har Aker kjøpt hotellet tilbake av et DNB-fond.» Kilde: e24.no.

Kraftig smell for badstuselskap (Oslo / Viken)
«Månedene med nedstenging og strenge restriksjoner gikk hardt utover Kok, som lever av arrangementer i flytende badstuer. Selskapet har badstu-båter med kapasitet opp til 24 personer, og holder til i Oslo, Hamar, Drammen, Sandvika og Holmsbu.» Kilde: e24.no.

Hytteeier saksøker Oslo kommune for platting (Oslo) +
«Oslo kommune og en enslig hytteeier på Nakholmen møtes i retten onsdag. Flere hundre andre hytteeiere på øyene i Oslofjorden følger spent med.»  Kilde: aftenposten.no.

New Museums Make Oslo a 2022 Art Destination (Oslo)
«Boasting large, carefully curated collections of work, the newly unveiled Munch museum and the hotly anticipated National Museum should be on any art lover’s itinerary.» Kilde: afar.no. 

Forsvaret søker Direktør for Forsvarets museer (Oslo)
«Vil du ta på deg den spennende utfordringen med å forvalte og formidle nasjonens krigs- og militærhistorie, militære kulturarv og tradisjoner? Søknadsfrist: 07.11.21.» Kilde: stilling.forsvaretsforum.no.

Innlegg: 1150 år er knapt synlig (Vestfold)
«Utviklingen i Tønsberg skyldes vel til dels en total mangel på viten og kultur. Bern er hovedstaden i Sveits og bør være et forbilde for hvordan gamle Tønsberg kan ivaretas og utvikles, skriver Per R. Brun.» kilde: tb.no.


Sommeren ble knallsuksess – nå blir det også vintersatsing (Innlandet) +
«Flisa Camping ved Færder der Glomma og Flisa-elva møtes, ble åpnet i sommer. Det ble en knallsommer både værmessig og når det handler om antall gjester og bruk av plassen. .. Nå bygger vi ny restaurant og skal ha kiosken åpen for take away gjennom vinteren. Og hyttene er fullbooket fram til nyttår.» Kilde: ostlendingen.no. 

Investerer mer i tradisjonsrik destinasjon ved Randsfjorden (Innlandet)
«En ny strategi skal gi kraftig vekst for tradisjonsrike Thorbjørnrud Hotell, som i februar 2021 ble overtatt av investor Atle Brynestad. Kristoffer Skovli Karlsen er ny direktør på hotellet.» Kilde: horecanytt.no.

Emirates øker til fire ukentlige avganger fra OSL (Akershus)
«Dette føyer seg inn i rekken av ruter som gjenopptas, eller får flere avganger, verden over.» Kilde: travelnews.no.

Slik gjenskapes parken ved Oscarshall (Oslo)
«I høst har hagearkeologene vært i sving i anlegget omkring lystslottet Oscarshall. Det kan bety en mer blomsterrik og romantisk park neste sommer.» Kilde: abcnyheter.no. 

Munchmuseet i Oslo heter nå kun Munch (Oslo)
«Det står klart og tydelig på den utskjelte bygningen ved sjøkanten på Oslos østside. Skiferbygget har Operaen, Deichmanske bibliotek, Sentralstasjonen, hoteller og Barkoden, samt en populær badeplass som nærmeste naboer.» Kilde: reiseliv.no.

Parkeringssituasjonen uholdbar for Reenskaug hotell (Akershus) +
«De fleste er kjent med parkeringsutfordringene sør i Drøbak. For Reenskaug hotell er situasjonen nå så prekær at de ønsker å utvide parkeringsplassen.» Kilde: amta.no.

Hotellutvidelsen er i strid med det meste mener kommunen (Østfold) +
Sarpsborg: «Eierne av hotelldelen av Sagahuset ønsker en større utvidelse av hotellet. Men kommunens byggesaksavdeling mener at de framlagte planene er i strid med det meste og er i tillegg for høyt, massivt og dominerende. Kommunen krever regulering.» Kilde: sa.no.

Internasjonal reiselivsgigant ber folk besøke Larvik (Vestfold) +
«Verdens mest brukte reiseguide peker på vårt eget rekreasjonsområde for dem som vil oppleve noe spesielt neste år.» Kilde: op.no.


Ny strategi gir kraftig vekst for Brynestad-hotell (Innlandet)
«I februar overtok Atle Brynestad tradisjonsrike Thorbjørnrud Hotell ved Randsfjorden. En ny strategi ble raskt implementert, og det har gitt et markant oppsving for hotellet.» Kilde: reiseliv1.no.

2020 ble Maaemos verste år noensinne (Oslo)
«Michelin-restauranten rakk akkurat å sikre seg rekordoverskudd før pandemien snudde alt på hodet. Fjoråret ble det verste i spisestedets historie.» Kilde: e24.no.

Dop i drinker på enkelte utesteder i Oslo
«Vekterbransjen har de siste ukene opplevd en økning i tilfeller der dop blir puttet i drinker. Jørn Indseth, daglig leder i Personellsikring, forteller til NRK at vaktene deres har sett dette på enkelte av utestedene der de jobber.» Kilde: reiseliv1.no.

Røkke overtar Fornebu-hotell (Akershus)
«DNB Scandinavian Property Fund selger Quality Hotel Expo til Aker Property Group. Overtagelse er avtalt til 20. desember.» Kilde: estatenyheter.no.

Med buss til kasino i Sverige (Østfold)
«Pål Gravem i Rakkestad har fått tillatelse til å åpne et kasino onsdag 3. november på Nordby hotell i Sverige. Han har også inngått en avtale med et busselskap som vil gå mellom Nordby, Sarpsborg, Halden og Fredrikstad.» Kilde: smaalenene.no.


Vi må ha samme høstferieuke som Oslo (Innlandet)
«Reiselivet er enig med SV-politiker Mai Bakken om at flytting av høstferieuka har vært en ulempe for turistbedriftene i Innlandet.» Kilde: gd.no.

Til helgen kan du være med på noe helt spesielt (Innlandet) +
«Ingvild M. Haraldsen i Visit Innlandet er pådriveren til et regionalt samarbeid som forhåpentligvis går på skinner. Bokstavelig talt. .. – Tanken er at det skal være en hyggelig reise mellom julebyen Hønefoss og stemningsfulle Hadeland Glassverk i desember.» Kilde: ringblad.no.

Kampen om togtrafikken: Flytoget vil ta over hele Østlandet
«De advarer regjeringen mot å gi all togtrafikk til Vy fremover. Vi fortjener en sjanse til å bli vurdert, er beskjeden fra administrerende direktør i Flytoget, Philipp Engedal til VG.» Kilde: e24.no.

The Thief mistet nær 40 prosent av inntektene (Oslo)
«Petter A. Stordalens luksushotell The Thief på Tjuvholmen i Oslo mistet nær 50 millioner kroner i inntekter i fjor.» Kilde: dn.no.


Dette skjer i Østlandsforskning nå
«Høsten har kommet til Innlandet og vi er godt i gang med gamle, langsiktige prosjekter og starter opp en del nye. I tillegg har vi fått fire nye kolleger, tre på Lillehammer-kontoret og en med Hamar som base. Les her hva som skjer i Østlandsforskning:..» Kilde: ostforsk.no.

Innlegg: Ny, norsk turistattraksjon i verdensklasse (Oslo)
«Det nye Munchmuseet er endelig åpnet, dermed har Oslo og Norge fått en ny turistattraksjon i verdensklasse.» Kilde: reiseliv1.no.

«Som et illevarslende grått tårn» (Oslo)
«Den britiske avisen The Guardian har besøkt Oslo og feller en brutal dom over det nye Munchmuseet – både utvendig og innvendig.» Kilde: aftenposten.no.

Innlegg: Nå er det Sandefjords tur til å bli løftet (Vestfold)
«Alle byer trenger et løft av og til. For å hente ny energi, for å bli enda mer elsket av egne innbyggere, for å bli besøkt, beundret og tilflyttet av folk utenfra. . Vår kommunedirektør har lagt frem en ambisiøs plan for Tivolitomta.» Kilde: sb.no.


«Sjøen for alle» kan være historie (Akershus)
«Er den tradisjonsrike båtmessen «Sjøen for alle» på Norges Varemesse på Lillestrøm i ferd med å bli historie? Hos flere av de toneangivende utstillerne er stemningen laber for vårens messe. De har greid seg bra gjennom pandemien uten messene.» Kilde: batmagasinet.no.

Få drømmejobben på speed-date i Oslo
«Jobbsøkerdagen Oslo matcher deg som søker jobb med ledige stillinger i reiselivsbransjen. Du møter arbeidsgiverne ansikt til ansikt  – og kan få jobbtilbud på dagen. Meld deg på speed-date og få drømmejobben 16. november i Oslo.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Fulle hus for Munch (Oslo)
«Samtlige 15 000 billetter Munchmuseet hadde lagt ut til åpningshelgen ble revet bort i løpet av få timer.» Kilde: way-2-go.no.


Innlegg: Yv: miljøvennlig, men tydeligvis ikke lønnsomt 
«Å reise miljøvennlig skal være enkelt med Vy. Men det skal tydeligvis ikke være lønnsomt.» Kilde: naturpress.no.

Økern Portal åpnet med 9 serveringssteder – hotell under bygging (Oslo)
«Åpningen av Økern Portal ble markert med en nabolagsfest med musikk, taler, konkurranser og aktiviteter. Bygget setter en ny standard for samvirke mellom næring og nærmiljø.» Kilde: reiseliv1.no.

Nord-Europas største spiselige tak (Oslo)
«Når kokkene på de ni ulike spisestedene på Økern Portal, trenger frukt, grønnsaker og urter, trenger de kun ta heisen opp til åttende etasje for å hente råvarene. – Vi håper takhagen vil bli en ny destinasjon i Oslo.» Kilde: dagsavisen.no.

Innlegg: Det nye Munchmuseet (Oslo)
«Munchmuseets form, farge og materialvalg motsier omtrent alt det Edvard Munch sto for.» Kilde:nettavisen.no.

Børre i Son gir råd til reiselivet i Norge (Akershus) +
«Fra firmaet 2469 Reiselivsutvikling AS i Son gir Børre Berglund (62) råd til reiselivsnæringen i Norge. – Reiselivet har lidd, og vi har hjulpet mange med omstilling. Nå er vi tilbake på sporet igjen, men krisen er ikke over.» Kilde: vestbyavis.no.

Her kan du sjekke inn på «hotell» i skogen (Akershus) +
Aurskog-Høland: «Siden oppstarten har hver eneste helg vært fullbooket. Nå opplever eierne av igloene et lite overnattingseventyr i skogen.» Kilde: indre.no.

Søker Prosjektleder for arrangementsgjennomføring Vestfold)
«Har du lyst til å jobbe med noen av Europas største og mest profesjonelle arrangementer? Oslofjord Convention Center AS søker nå en prosjektleder.» Søknadsfrist: 24.10.2021. Det er idag! Kilde: finn.no.


Et arr på Oslos ansikt (Oslo)
«Det nye Munchmuseet er et grått, industrielt og stygt høyhus. Men den fantastiske kunsten gir sjel og varme til museet.» Kilde: nrk.no.

Men utanlandske pressefolk er svært begeistra (Oslo)
«Journalistar frå heile verda er positive til det nye Munchmuseet. Men i Noreg er oppfatningane meir delte.» Kilde: nrk.no. 

Munchmuseet må kutte åpningstidene (Oslo)
«Allerede før Munchmuseet har åpnet må museumsdirektør Stein Olav Henrichsen redusere åpningstidene for å spare penger.» Kilde: ao.no.


Stor ståhei når Munch-museet åpner fredag (Oslo)
«Fredag åpner det som skal bli Oslos og Norges nye store turistattraksjon. Det skal feires – på mange vis.» Kilde: way-2-go.no.

Munch er en åpenbaring (Oslo)
«Alle ankepunkter ble satt til side da pressen ble invitert inn i Norges nye storstue – det nye Munch-museet. Det var en sann åpenbaring – på mange plan.» Kilde: way-2-go.no.

En hardt rammet bransje reiser seg (Oslo)
«Aktiviteten er tilbake i bransjen, og på bare tre uker var Reiselivsmessen Oslo 2022 fylt opp. Nå er det venteliste for deltagelse. 8.- 9.januar 2022 lanseres nye reisemål og de aller siste reisetrender av en samlet reiselivsbransje i Oslo sentrum, på Clarion Hotel The Hub.» Kilde: travelnews.no.


Millionsatsing for å gjøre Budor bedre kjent (Innlandet)
«Den private bedriften Budor Hytteutleie investerer nær én million kroner for å vise fram Budor til norske og utenlandske turister. .. Reiselivssjef Kari Uglem i Hamarregionen Reiseliv sier om satsingen at det er spennende og «helt i tiden».» Kilde: ostlendingen.no.

Oslo Museum søker Leder marked- og kommunikasjon (Oslo)
«Vil du være med å utvikle et av Oslos mest allsidige og spennende museer? Vi søker en dyktig medarbeider i 100% fast stilling. Frist: 02.11.2021.» Kilde: finn.no.

Vinn eller forsvinn for et nytt hotell på Høyda i Moss (Østfold) +
«Fram til jul skal det regnes på harde livet for å se om det finnes et økonomisk godt nok grunnlag for å bygge og drive et nytt hotell på Høyda i Moss. ..eiendomsselskapet Bratsberg AS som står bak hotellplanene.» Kilde: moss-avis.no.

God interesse for hotellet (Telemark) +
«Første oktober stengte dørene til Norsjø Hotell og hotellet ble lagt ut for salg. Næringsmegler, Bjørn Even Sørhaug, forteller at det har vært god respons på hotellet.» Kilde: ta.no.


Innlegg: Det er på tide å lande for Hovdetoppen nå (Innlandet)
Gjøvik: «Men altså; hvis det ikke blir hotell på Hovdetoppen, og motstanden mot boliger på platået er stor – hvordan skal da denne perlen utnyttes?» Kilde: oa.no.

Sikret milliardkontrakt for parkering (Akershus)
«Onepark har i fem år driftet parkeringsanleggene på Oslo lufthavn på Gardermoen. Nå er det klart at selskapet forblir Avinors samarbeidspartner på flyplassen også de neste fem årene.» Kilde: estatenyheter.no.

Nordic Hotels & Resorts søker kreativ innholdsprodusent (Oslo)
«Til våre unike hoteller THE THIEF, Amerikalinjen, Christiania Teater, Oleana og No.13 i Nordic Hotels & Resorts søker vi: Kreativ innholdsprodusent i 100% stilling.» Frist: 30.10.2021. Kilde: finn.no.

Endelig kan folk ta toget Sverige-Norge igjen! (Oslo)
«Vys togtilbud mellom Oslo og Gøteborg er det første grensekryssende togtilbudet som gjenopptas etter at grenseovergangene ble åpnet 6. oktober. Det er veldig positivt at de reisende nå har klimavennlig kollektivtilbud til og fra utlandet, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.» Kilde: abcnyheter.no.

TusenFryd søker Markedskoordinator (Akershus)
«TusenFryd AS er i dag Norges ledende fornøyelsespark og har årlig ca. 450.000 besøkende gjester. Vi ser etter en selvstendig og allsidig salgs- og markedskoordinator til fast 100% stilling. Frist: 02.11.2021.» Kilde: finn.no.

Velkjent hotell og badeland mistet 44,4 millioner i inntekter (Østfold) +
«Koronapandemien rammet Quality Hotel og Badeland Sarpsborg hardt. – Vi har nærmest vært en institusjon med karantenehotell og vaksinasjonssenter i lang tid. Endelig får vi lov til å gjøre det vi kan, å drive hotell og yte service til gjestene.» Kilde: f-b.no.


Nå er dette frivillig på Oslo Lufthavn (Akershus)
«Kort tid etter at flyselskapene Widerøe, SAS, Norwegian og Flyr offentliggjorde at de fjerner kravet om å bruke munnbind, så skjer det samme på landets hovedflyplass Oslo Lufthavn.» Kilde: thetravelinspector.no.

Hvordan kan hoteller bidra til mer byliv? (Oslo)
«Gjester i denne podkast-episoden av Bysnakk er Jarle Moen, hotelldirektør på nabolagshotellet Sommerro som åpner neste år på Solli plass, og Frode Rønne Malmo, konseptsjef for bygulv i Aspelin Ramm.» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje

Oslopris til Deichman (Oslo)
«Deichman Bjørvika er vinneren av Oslo bys arkitekturpris 2021. Prisen ble offentliggjort i Oslo rådhus i ettermiddag (torsdag), hvor den ble delt ut av ordfører Marianne Borgen (SV).» Kilde: arkitektnytt.no.

Innlegg: Gjenåpningstiltakene som skal styrke reiselivet i Fredrikstad (Østfold)
«Til tross for full jubel etter gjenåpning, har reiselivsbedrifter i Fredrikstad behov for flere kompensasjonstiltak så lenge pandemien fortsatt påvirker næringen.» Kilde: f-b.no.


Museet holder stengt i fem år. Men én spesiell gjest fikk slippe inn (Oslo)
«1. oktober stengte Vikingskiphuset på Bygdøy dørene for ombygging. Men Statsbygg sa ja da den britiske pensjonisten Jane Alexander spurte pent om hun likevel kunne få se skipene.» Kilde: aftenposten.no.


Oslo Spektrum mistet halv million besøkende (Oslo) +
«Konsert- og konferansearenaen Oslo Spektrum har i løpet av pandemien mistet rundt 500.000 besøkende. – Nå håper jeg vi kan planlegge som normalt, sier daglig leder.» Kilde: dn.no.

Tre topprestauranter i Oslo har endret menyen etter Stordalen-boikott (Oslo)
«Flere kjente restauranter i Oslo har det omdiskuterte foie gras på menyen. Nå blir de boikottet av Gunhild Stordalen.» Kilde: an.no.

Passion for Travel and Sustainability? (Oslo)
«KILROY Norway AS søker Sustainability Coordinator. Frist: Snarest. Ansettelsesform: Engasjement.» Kilde: finn.no.

Innlegg: Vi ønsker Rygge Flyplass gjenåpnet (Østfold)
«Som tilhenger av jernbane i rett linje mellom Råde og Skjeberg ser jeg også hvor sterk rolle Moss lufthavn Rygge kan få for Nedre Glomma Regionen, for Østfold og resten av Norge. La meg forklare det litt nærmere.» Kilde: moss-avis.no.

Kokken Thomas er ny høvding på Havna (Vestfold) +
«Thomas Ødegård (51), nyansatt direktør på Scandic Havna Tjøme, tar oss med inn i kjøkkenet som snart får en total fornyelse. .. har planer om å være sjef på Havna lenger enn sine nylige forgjengere.» Kilde: oyene.no.


Munch-feber før åpningen: – Vi opplever en enorm interesse (Oslo)
«Munchmuseet forbereder seg på storinnrykk: 48 internasjonale medier skal dekke åpningen, og museet har forhåndssolgt 3000 billetter.» Kilde: ao.no.

Nå ønsker gårdeieren å tiltrekke seg turister til Slitu (Østfold) +
«Jeg mener det vil medvirke til økt turisme i Indre Østfold, og på sikt vil det også gi mulighet til økt satsing på gårdsturisme med for eksempel dyrehold i småskala eller andre opplevelser, skriver Gutuen, og mener dette vil styrke næringsgrunnlaget til gården.» Kilde: smaalenene.no.

Hvaler Camping er nabo med hotelltomten (Østfold) +
«Pål Espen Thøgersen (58) driver Hvaler Camping AS med hytter, campingvogner og bobiler. Nå er det planer om et hotell på 20 etasjer i nabolaget på Spjærøy. – Hos oss ser vi en ny interesse for å bo i telt.» Kilde: f-b.no.


Bærekraftsmingel Reiseliv (Oslo)
«1-meteren er borte, og Virke Reiseliv inviterer til bærekraftsmingel! 19 oktober 2021, 17.00 – 20.00. Gratis» Kilde: virke.no.

I dag er hele verdens øyne rettet mot Oslo! 
«..nøyaktig kl. 11.00 .. kunngjøres mottakeren av Nobels fredspris for 2021. I den forbindelse har Nobels Fredssenter/ Nobel Peace Center  åpent hus og spennende program både fredag og lørdag.» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje.

The largest Art Museum in the Nordics will open in Oslo!
«The new National Museum will hold, conserve and exhibit pieces of art, architecture and design. Opening 11th of June 2022 we still have a little wait ahead of us, but we are so excited to showcase the new home..» Kilde: facebook.com/upnorwaycom

Feirer gjenåpning med nytt kunstverk i Ekebergparken (Oslo)
«En tre meter høy fuglelignende, fargerik skulptur med navnet Forelsket fuglefontene er på plass i Ekebergparken.» Kilde: reiseliv1.no.

Maaemo rykker frem i prestisjetung kåring: – Helt fantastisk (Oslo)
«Verdens beste restauranter er igjen kåret etter ett års pandemipause – og denne gangen når norske Maaemo opp på topp femti. Kåringen kan sikre restaurantene fulle gjestelister i lang tid.» Kilde: godt.no.

Elsparkesykkelskader mer enn halvert etter nye regler (Oslo)
«Det er mer enn en halvering fra måneden før. I august ble det registrert 301 skader. I toppmåneden juni ble det registrert hele 436 skader.» Kilde: aftenposten.no.


Very Well (Akershus) +
«The Well er Stein-Erik Hagens forsøk på å innføre den kontinentale spa- og saunakulturen i Norge. Med det nye boutique-hotellet på plass er han langt på vei til å lykkes i sitt prosjekt.» Kilde: travelnews.no.

Søker Digital markedsfører / Markedsføringssjef (Oslo)
«Norsund Gruppen består av en diversifisert gruppe selskaper innen varehandel, restaurant og turisme.» Frist: snarest. Kilde: finn.no.


Heia er ikke solgt ennå – og blir det kanskje ikke heller (Innlandet) +
Våler: «Hotellet er verken solgt, stengt eller avviklet. – Nei, her går det for fullt nå med selskaper, minnesamvær, møter for lag og foreninger og ikke minst catering. Det forteller en nyoptimistisk daglig leder og deleier av Heia Hotell i Våler, Svein Terje Kynbråten.» Kilde: glomdalen.no.

Innlegg: Nå starter arrangementene, men har ikke nok folk (Innlandet)
«En arrangementsregion er helt avhengig av ansatte for å få hjulene til å gå rundt. Men både i Gudbrandsdalen og ellers i landet er det et stort og akutt behov for flere ansatte i reiselivsnæringen.» Kilde: gd.no.

Klart for Østlandske Storhusholdning (Innlandet)
«Onsdag starter Østlandske Storhusholdning i Vikingskipet på Hamar. Messen har aldri vært mer omfattende.» Kilde: horecanytt.no.

Avinor AS søker Seniorrådgiver strategi og utredning (Oslo)
«Avinor kan tilby en sentral stilling til deg med interesse for strategiarbeid og som motiveres av Avinors samfunnsoppdrag.» Frist: 24.10.2021. Kilde: finn.no.

Velkommen til den store jobbsøkerdagen! (Oslo)
«Hold av datoen! Tirsdag 16. november inviterer NHO Reiseliv medlemmer og jobbsøkere til «den store jobbsøkerdagen» i Oslo.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Bransjeportrettet – Hvis dette er slutten er jeg positiv fremover (Oslo) +
«Fursetgruppen er Norges største aktør i segmentet kvalitetsrestauranter, alle ligger i Oslo-området. De har opplevd de siste 18 månedene som et worst case scenario, men sommeren har gitt etterlengtet god omsetning og eier og gründer, Bjørn Tore Furset, merker nå en helt annen positivitet i markedet.» Kilde: reiseliv1.no.


Vil du være med på å digitalisere norsk reiseliv? (Oslo)
“OUTDOORACTIVE AS søker Prosjektleder (f/m/d) Bedrift.  I Outdooractive lever og ånder vi for digitalisering av reiselivet og vi har over 180 ansatte fordelt på 7 land med hovedkontor i Tyskland.” Arbeidsted: Oslo. Frist: snarest. Kilde: finn.no.

Slik blir Frogners første takterrasse-restaurant (Oslo)
“Restauranten TAK Oslo, på toppen av Sommerrokvartalet på Solli plass, får 360-graders utsikt over byen, fjorden og marka.” Kilde: abcnyheter.no.

Peker på Kongshavn som ny terminal for utenlandsfergene i Oslo
“Konsulentfirmaet bak en ny rapport mener at utenlandsfergene i Oslo bør flyttes til en felles terminal på Kongshavn ved Sjursøya.” Kilde: abcnyheter.no.

Stig ser at båtfolket skvises ut (Oslofjorden)
“Stig Hvide Smith er opptatt av at Vestfold må ta vare på båtliv og kystkultur. Nå ser han at boligbyggingen i strandkanten skviser vekk båtfolket. Det er 1 million fritidsbåter i Norge. Nå opplever båtfolk at de presses bort, båt for båt.” Kilde: amta.no.

Tine jubler over reiselivs-åpning: – Folk vil på tur (Vestfold) +
“Ved inngangen til høstferien har nordmenn flere reisemuligheter enn på halvannet år. – Hallelujastemning, sier Tine Kleive-Mathisen ved Sandefjord lufthavn Torp.” Kilde: sb.no.

Bø Sommarland søker Marked- og salgskoordinator (Telemark)
“Vi ser etter en selvstendig og allsidig salgs- og markedskoordinator til fast 100% stilling. Du vil få overordnet ansvar for ditt fagområde, og jobbe med gjestens behov i fokus.” Frist: 17.10.2021. Kilde: finn.no.

Søker spasjef til Kragerø Resort (Telemark)
“Kragerø Resort søker spasjef. På Kragerø Resort står visjonen “opplevelser i verdensklasse” høyt, og er et daglig fokus i alle ledd i organisasjonen og i hverdagen.” Frist: 10.10.2021. Kilde: finn.no.


Slik kan du selv velge taxi fra Oslo Lufthavn (Akershus)
“Dette vil gi de reisende som skal ta taxi fra lufthavnen en bedre opplevelse, sier Stine Ramstad Westby, lufthavndirektør Oslo lufthavn.” Kilde: thetravelinspector.no.

Ny rapport peker på Kongshavn som ny terminal for utenlandsfergene i Oslo
“En ny rapport mener at utenlandsfergene i Oslo bør flyttes til en felles terminal på Kongshavn ved Sjursøya.” Kilde: e24.no.

Parkforslag omfavnes av politikerne (Oslo) +
Oslo-politikere fra Frp til Rødt applauderer parkideen til Snøhetta og Fred. Olsen. Bystyret vil ha omkamp om tomten foran Oslo Børs – men det kan bli dyrt.

De permitterte fant seg nye jobber. Nå mangler serveringsstedene ansatte (Oslo) +
“Gjenåpningen går ikke smertefritt for Oslos uteliv. Flere steder sliter med å holde åpent i samme grad som før pandemien. Utenlandske kokker og servitører dro hjem.” Kilde: aftenposten.no.

Kimens nye festivalsjef har trua (Vestfold/Telemark)
Larvik: “Etter fjorårets koronaavlysning kan Kimen Litteraturfestivals nye kvinne i front nesten ikke vente til å invitere publikum til fire dager til ende med litterære opplevelser. 10. november innvies endelig Vestfold og Telemarks nye litteraturfestival. Festivalsjefen har trua: Publikum kommer!” Kilde: vtfk.no.

Flere utleiehytter kan komme her, og kansje hotell (Vestfold) +
Svarstad: “Mens noen hytteeiere klager på støy fra utleiehytter, forteller Harald Årsbog at det er 30 usolgte hyttetomter i det samme området, og at tre av dem er avsatt til utleie. – Vi har ferdig tegninger til enda 150 tomter.” Kilde: op.no.

Var aldri i tvil da muligheten bød seg (Telemark) +
Dalen: “Da muligheten bød seg for å ta over som direktør på Dalen Hotel var ikke Filip Åbom i tvil. – Det er et privilegium å få forvalte et hotell med så mye historie og jeg er ydmyk for å få muligheten.” Kilde: ta.no.


Utstillerrekord på Østlandske Storhusholdning (Innlandet)
“Neste uke åpner fagmessen Østlandske Storhusholdning i Vikingskipet, Hamar. Dette blir horeca-markedets største møteplass i 2021.” Kilde: reiseliv1.no.

Girer kraftig opp med billig-billetter (Oslo/Akershus)
“Det irske lavprisselskapet Ryanair satser hardt på å bygge opp rutetilbudet igjen etter korona-krisen. Nå har selskapet bestemt seg for å mangedoble antall avganger fra Oslo til London Stansted.” Kilde: flysmart24.no.

TravelXpo inviterer igjen til Norges største reiselivsmesse (Oslo/Akershus)
“14.-16. januar 2022 inviteres reiselivsbransjen og publikum til Telenor Arena for en innholdsrik helg full av inspirasjon og potensielle destinasjoner for reiseåret 2022.” Kilde: travelnews.no.

Ivar Neteland til Ramme fjordhotell (Akershus)
Vestby: “Ivar Neteland kommer rett fra direktørjobben for landets eldste hotell. Nå blir han direktør i det som omtales som landets vakreste og mest særegne hotell.” Kilde: travelnews.no.

Frykter ikke privatisering av hotellet på Sand (Østfold) +
“Investorene får gå videre med å utrede et hotell på Sand, som kan få 20 etasjer. De politiske signalene er mer uklare enn på lenge, så her kan det vippe mot både ja og nei. – Hotellværelser uten kjøkken er det ingen som vil kjøpe.” Kilde: f-b.no.

September

Utstillerrekord på Østlandske Storhusholdning (Innlandet)
“Neste uke åpner fagmessen Østlandske Storhusholdning i Vikingskipet, Hamar. Dette blir horeca-markedets største møteplass i 2021.” Kilde: reiseliv1.no.

Visit Oslo overtaler Oslo-skeptikere i ny kampanje (Oslo)
“Mange nordmenn er dypt skeptiske til Oslo som reisemål. Det skal Visit Oslos nye kampanje gjøre noe med. – Har skapt mye humring og interesse.” Kilde: kampanje.com.

En helg er ikke nok til å redde utelivsnæringen (Oslo)
“Da Norge åpnet for fullt sist lørdag gikk folk nærmest av hengslene for å ta igjen for halvannet år med tapt uteliv. – Men en helg med fullt trykk er ikke nok til å redde en blødende bransje, i følge NHO Viken Oslo.” Kilde: dagsavisen.no.

I dag stenger Vikingskipshuset (Oslo)
“I dag starter et nytt kapittel for Norges mest ikoniske kulturarv: Etter 95 års drift stenger Vikingskipshuset døren – og gjenoppstår i helt ny drakt i om fem år.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

Snøhetta og Fred. Olsen vil lage hage foran Børsen (Oslo) +
“Planene for den aller siste ubebygde sjøtomten i Bjørvika er fortsatt uklare. Operaarkitekt Snøhetta og Fred. Olsen kaster inn et alternativ i tolvte time.” Kilde: aftenposten.no.

Her kan Tønsberg få et nytt hotell (Vestfold) +
“R8 Property ASA har lagt fram storslåtte planer for Korten. ..de har gjennomført et mulighetsstudiet for Slottsfjellparken. Denne skal nå være sendt til kommunen. – Dette er et stort og ambisiøst næringsprosjekt.” Kilde: oyene.no.


Finnskogtoppens 30 års jubileum: – høsten i møte med fullbooket hotell (Innlandet) +
“For 30 år siden, i 1991, startet eventyret. Den 13 september, nøyaktig klokken 13:13, åpnet Finnskogtoppen dørene sine, den gang under navnet «Helsetun».” Kilde: glomdalen.no.

100.000 besøkende til Kistefos hittil i år (Innlandet)
“For andre år på rad passerer Kistefos 100.000 besøkende før sesongen er omme. – Kistefos har som mål å bli Norges ledende kunst- og kulturdestinasjon og med disse besøkstallene er vi på god vei til å nå det målet.” Kilde: abcnyheter.no.

Over hundre bor fortsatt på karantenehotell (Akershus)
“Gjenåpning, sa du? Det sitter fortsatt rundt hundre personer på karantenehotellet på Gardermoen.” Kilde: vg.no.

Reiseblogger oppdaget perler i eget nabolag (Akershus) +
“Bernt Roald og Torill har blitt ranet i London, spist verdens beste pizza i Italia og opplevd soukene i Marokko. De mener likevel at en by på Romerike er et like spennende reisemål som mye annet.” Kilde: mittlillestrom.no.

Klar for åpning (Oslo)
“Christiane Blix-Nilsen er teamleder på Oslo Visitor Centre. Hun har gledet seg til turistene er tilbake i byen.” Kilde: klartale.no.

Østkantens egen havnepromenade (Oslo)
“For å finne ut hvordan neste del av fjordbyen i Oslo skal se ut har Rodeo arkitekter spurt «vanlige folk» på østkanten.” Kilde: arkitektnytt.no.

Langøyene ryddes opp og fornyes mot endelig åpning i 2022 (Oslo)
“Denne sommeren har besøkende igjen kunne ta båten ut til Langøyene. Etter en midlertidig åpning i sommer, fortsetter arbeidene fram mot en permanent åpning våren 2022.” Kilde: abcnyheter.no.


Reiseliv og næringsliv enige – dette er en gledens dag (Innlandet) +
“Reiselivssjef Arne-Jørgen Skurdal i Visit Innlandet og regiondirektør Jon Kristiansen i NHO Innlandet er skjønt enige – dette er en gledens dag.” Kilde: oa.no.

Bane NOR Eiendom selger Quality Hotel River Station Drammen til NREP (Buskerud)
“NREP en klar ambisjon om å øke tilstedeværelsen i Norge. I 2021 har den nordiske private equity-aktøren gjort betydelige investeringer i Norge, hentet kapital til flere av sine fond, samt doblet organisasjonen i Norge for fremtidig vekst.” Kilde: reiseliv1.no.

Konferansehotell-sjef: – Utrolig å tenke på at det endelig er over (Akershus)
“I lang tid var hotelldirektør Merete Emanuelsen den eneste på jobb ved Quality Hotel Leangkollen i Asker. Nå skal de endelig feire.” Kilde: e24.no.

Fikk bryllupet avlyst av Støre: − Et vondt døgn (Akershus)
Hurdal: Brudeparet skulle love hverandre troskap om én uke. Men så ble de stående uten bryllupslokale etter at Støre, Vedum og Lysbakken inntok Hurdalsjøen hotell – for å undersøke om de kan forplikte seg til hverandre.” Kilde: vg.no.

Full fest på Stordalens flaggskipshotell: – Jeg skal gi bånn gass (Oslo)
“Petter Stordalen var i Sverige da han fikk beskjed om at Norge åpner opp. Da gikk turen rett hjem for å stable en fest på beina.” Kilde: e24.no.

Full jubel i restaurantnæringen: – Det ringer hele tiden for julebord (Oslo)
“I Oslos eldste restaurant kimer nå telefonen i ett med folk som vil på julebord etter nyheten om gjenåpning. – Det er nok dessverre ikke plass til alle, sier eier Siri Riise Jensen av Engebret Café.” Kilde: dn.no.

Mange har forlatt bransjen i løpet av pandemien (Oslo)
“Selv om ting ser lysere ut for hotellbransjen for tiden, har hotelleier Elisabeth Brochmann møtt på en ny utfordring.. – Skjønner veldig godt at mange permitterte har valgt å gå over til andre bransjer der usikkerheten er mindre.” Kilde: reiseliv1.no.

Slik blir Oslo i 2040 (Oslo)
“I 2040 bor det sånn cirka 780.977 personer i Oslo. Les hva fremtredende fagmiljøer tror om hvordan vi bor, jobber og bruker hovedstaden i fremtiden.” Kilde: estatenyheter.no.

Ønsker å bygge hotell på øy i Toke (Telemark) +
“Storrkilsøya i Toke ligger ute for salg, og blant de interesserte er investorer fra London, som har ønske om å bygge hotell på øya.” Kilde: drangedalsposten.no.


Foreløpige september-tall: Stor forbedring for byhotellene
“Tallene fra Benchmarking Alliance viser svært kraftig vekst i perioden 1. -15. september, målt mot samme periode ifjor.” Kilde: reiseliv1.no.

Solgte hotell for 485 mill. (Buskerud) +
“Bane NOR Eiendom har solgt hotellet på Drammen stasjon til NREP.” Kilde: estatenyheter.no.

Lansering av skulpturen The Mother utsettes til juni 2022 (Oslo)
“Den store bronseskulpturen skulle etter planen avdukes på det nye området utenfor MUNCH i løpet av 2021, men arbeidene har tatt lenger tid enn planlagt.” Kilde: abcnyheter.no.

Stort kaffemarked i Oslo 1. oktober (Oslo)
“1. oktober er den Internasjonale kaffedagen, og Norsk Kaffeinformasjon inviterer til feiring på Stortorvet i Oslo med stort kaffemarked.” Kilde: abcnyheter.no.

Kulturlivet ønsker seg én ting fra regjeringen fredag: En dato (Oslo) +
“Fredagens varslede pressekonferanse skaper håp i kulturlivet, men avdekker samtidig en utfordring etter 18 måneder med strenge tiltak: Bemanningsproblemer.” Kilde: aftenposten.no.

Hovmestere er en etterspurt gruppe (Akershus) +
“Restauranten jeg jobbet for i Oslo, gikk konkurs som følge av koronasituasjonen. Da søkte jeg jobb på spahotellet.. Wilhelmsen forteller at Son Spa i aller høyeste grad opplever bemanningsproblemer.” Kilde: oblad.no.

Event ska utveckla Värmland som mat- och dryckesdestination (over grensen)
“Över hundra matkreatörer kommer delta i Smaka på Värmland till helgen. “Det finns många kreativa och duktiga matproducenter i Värmland som nu får möjligheten att visa upp sina verksamheter och sitt mathantverk”, säger Nifas projektledare Pernilla Samuelsson.” Kilde: besoksliv.se.


Nye flytog har sprekker i understellet – alle ut av trafikk (Akershus/Oslo)
“I tre måneder har Flytogets nye togsett vært ute av trafikk på grunn av sprekker i togenes understell. I alt har Flytoget bestilt åtte slike togsett til 1,3 milliarder kroner fra den spanske produsenten CAF. Ingen av dem er i dag i bruk.” Kilde: nettavisen.no.


Ansatt: – Flyplassen skitten og blir ikke vasket om natten (Akershus)
“Passasjerer som kommer til Oslo Lufthavn om morgenen møter en flyplass som ikke har blitt rengjort om natten. Ansatte og gjester er misfornøyd..” Kilde: flysmart24.no.

Fem steder du ikke vil gå glipp av under Oslo Open House (Oslo)
“Hvert år åpner hus i store deler av Oslo-området dørene for skuelystne arkitekturinteresserte. Til helgen (25. og 26. september) er det nok en gang klart for Oslo Open House (OHO).” Kilde: arkitektnytt.no.

Endelig kan Kristin ønske velkommen hit (Vestfold) +
Larvik: “Nå er det «vanlige» folks tur, eller rettere sagt Larvik-folks tur, til å kunne bruke de 2.500 kvadratmeterne med utsikt over fjorden. Endelig kan hun (Kristin Mariante) invitere andre enn hotellets gjester inn i Farris Bads spa-avdeling etter at korona satte inn.” Kilde: op.no.

Kåret til årets kjørefylke for motorsykkel i Norge (Telemark)
“Telemark, med sine mange flotte svingete veier, ble kåret til årets kjørefylke for motorsykkel i Norge i helgen. .. Prisen ble delt ut i forbindelse med Straand Treffet 2021, som er landets største arrangement for motorsykkelinteresserte.” Kilde: reiselivskunnskap.no.


Mat*Larm 23. -> 25. september (Oslo)
“Mat*Larm er en matfestival i Oslo som ønsker å rette fokus på historien bak maten, møtet mellom bonde og kokk, og skape kreative og unike matopplevelser som (forhåpentligvis) overrasker deg som gjest.” Kilde: matlarm.no.

Ny kafé til 35 mill. har stått tom i hele sommer (Oslo) +
“Rev den gamle og brukte 35 millioner på ny Huk-kiosk. Den har stått tom hele sommeren. Bymiljøetaten innrømmer at tilbudet på Huk har vært mangelfullt i sommer, men har som mål at kafeen skal åpne i løpet av høsten.” Kilde:  aftenposten.no.


Innlegg: Få nattoget på skinner, Støre
“Den nye samferdselsministeren må sørge for at også innbyggere på Østlandet skal kunne reise på togferie til utlandet.” Kilde: vg.no.

Det ble Telemarksnedslag for Caravanmessen(Akershus)
“Messegeneral Konrad Sel i Caravanmessen har vært veldig spent i forkant av årets messe. Dette var den første større publikumsmessen i Norge etter pandemien. Han er fornøyd med besøkstallene selv om det alltid ville vært bedre med flere.” Kilde: bobilverden.no.

Fisketorget er konkurs i Oslo
“Koronasituasjonen har gjort at det ikke er grunnlag for videre drift, sier tidligere styreleder Jan Røkke i Oslo Fisketorg AS. .. Det har ikke vært noen utenlandske turister her på lang tid, og da er det ikke grunnlag for videre drift.” Kilde: estatenyheter.no.

Kan Oslo-skeptikeren Silje bli glad i storbyen? (Oslo)
“Mens Dina elsker livet i Oslo, mener venninnen Silje at storbyen bare er stressende. Klarer Silje å lade batteriene når Dina inviterer henne til Oslo?” Annerledes annonse.” Kilde: aftenposten.no.

Henning fikk æren av å vise frem Oslo + 
“I flere måneder har National Geographic filmet Norge fra lufta. Flere av opptakene ble gjort i Oslo.” Kilde: oa.no.

Avslører navnet på det nye storhotellet i Moss (Østfold) +
“Det planlagte storhotellet på Verket i Moss som skal stå ferdig mai/juni 2023, har fått navnet Hotel Riviera. Hotelleier Thor Morten Halvorsen lover at det nye hotellet i Moss skal bli et hotell det ikke finnes maken til i Skandinavia.” Kilde: moss-avis.no.

Staben er nesten halvert, nå krever Marianne forutsigbarhet (Vestfold) +
“Før pandemien hadde Marianne 25 ansatte i reisebyrået Connection, nå har hun 13. Sammen med bransjeorganisasjonen Virke krever de nå harmonering i restriksjoner og støtteordninger fra myndighetene.” Kilde: sb.no.

Hva koster et hotell? Dette kan bli ditt for ni millioner (Telemark) +
“Norsjø hotell er de siste årene drevet som et rent sommerhotell av driverne ved Norsjø Ferieland. Nå ønsker de å fokusere mer på campingplassen og hotellet er lagt ut for salg.” Kilde: ta.no.


Flyplass-stillhet på Gardermoen til 400 kroner timen (Akershus)
“I løpet av de siste ukene har det dukket opp flere mobile «bokser» rundt om på innlands-terminalen på Oslo Lufthavn. Så viser det seg at dette er tilbud om stillerom, kontorplass eller møterom.” Kilde: flysmart24.no.

Stiene i marka slites mer enn før (Oslo)
“Vi har møtt de frivillige som gjør gjørmete og våte Marka-stier tilgjengelige for alle.” Kilde: aftenposten.no.

Oslo-guide: Dette skjer i helgen (Oslo)
“Fredag er det Oslo Kulturnatt. Jørgen Brevik står for et av de 200 arrangementene under årets festival. Han skal lage gatefest på Fredensborg. Men det skjer også mye annet denne helgen. Vi har plukket ut noen høydepunkter.” Kilde: aftenposten.no.

Strategi på høring: Reiselivet fram mot 2030 (Vestfold/Telemark)
“Vestfold og Telemark skal bli en ledene grønn norsk region for reiseliv og opplevelsesbasert verdiskaping. Hvordan skal vi lykkes? Si din mening om reiselivsstrategien innen 15. oktober.” Kilde: vtfk.no.

Innbyggerundersøkelse 2021 – Kragerø som bærekraftig reisemål (Telemark)
“Kragerø kommune ønsker en reiselivsnæring som gir positive effekter for vårt lokalsamfunn. Formålet med innbyggerundersøkelsene er å avdekke hvordan lokalbefolkningen oppfatter at turismen påvirker dem, og hvilke tanker og ønsker de har for videre utvikling.” Kilde: kragero.kommune.no.


Vi skal fortsatt servere Hedmarks beste frokost (Innlandet) +
“I dag driftes hotellene Elgstua og Central i Elverum som Scandic-hoteller. Neste år blir det en endring på det. Da får hotellene ny profil som Thon-hoteller.” Kilde: ostlendingen.no.

Konkurransetilsynet kritisk til sparkesykkelregler i Oslo
“I et brev til Konkurransetilsynet mener det norske sparkesykkelselskapet Ryde at Oslo Kommunes regulering av markedet er svært uheldig. De får støtte av tilsynet som ser utfordringer med reguleringen.” Kilde: e24.no.

Sparkesykkelaktører med klistremerker og leasingavtaler (Oslo)
“Oslo tingrett besluttet før helgen å begrense antallet elsparkesykler i Oslo. Nå svarer en av utleierne med å sparke i gang en ny tjeneste. Samtidig har tre andre selskaper innført samarbeid om utleie ved hjelp av klistremerker.” Kilde: e24.no.

Ny podcast: Operastranda – Oslos indrefilet (Oslo)
“I sommer åpnet Oslos nye bystrand, Operastranda. Stranden har blitt flittig brukt gjennom hele sommeren, og er til stor glede for byens befolkning. I denne utgaven av Prosjektkontoret snakker vi med tre av de som på hver sin måte har sørget for at stranden ble en realitet.” Kilde: reiselivskunnskap.no.


Thon Hotels åpner to nye partnerhoteller i Elverum (Innlandet)
“Thon Hotels etablerer seg ved en ny destinasjon og øker vår dekningsgrad ytterligere i Norge. Til neste år vil vi tilby totalt 190 hotellrom i Elverum.. I 2022 åpner de nye Thon Partnerhotellene: Elgstua Hotell og Hotel Central.” Kilde: abcnyheter.no.

Tilbake på den kulinariske stjernehimmelen (Oslo)
“Hurra! Det ble stjernedryss over Maaemo 2.0 i Oslobukta i gårsdagens Nordiske Michelin-utdeling. Og med det er Oslo for alvor tilbake på den kulinariske stjernehimmelen.” Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje

Knallstart for klimadrosjer i Oslo
“Det nye drosjeselskapet Viggo har fått en knallstart i et tøft drosjemarked. Selskapet ble lansert i samarbeid med Polestar og opplever et stort klimaengasjement blant norske drosjekunder.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg Segway-løsning for elsparkesykler i Oslo
“Den norske tilnærmingen til Segway får nok mange til fortsatt å trekke på smilebåndet.” Kilde: e24.no.

Båtfolket håper det blir åpnet for ferdsel mellom de to vassdragene (Østfold) +
“En ny rapport ser blant annet på mulighetene for å ruste opp Otteidkanalen. Båteiere på Østre Otteid er ikke i tvil: En forbindelse mellom Haldenvassdraget og Stora Lee vil være en stor attraksjon. – Turistverdien vil være enorm.” Kilde: smaalenene.no.


Grand hotell pusset opp for 50 millioner kroner (Innlandet) +
Gjøvik: “Byens eldste hotell har fått en skikkelig standardheving og nå er 53 av 90 rom ferdig oppusset. – Dette blir de flotteste hotellrommene du kan finne mellom Continental i Oslo og Britannia i Trondheim, sier en stolt hotelldirektør Anneli Nurk, og får følge av eier Kai Mikaelsen.” Kilde: oa.no.

Samarbeid med Sverige om utredning av jernbane Stockholm – Oslo
“Det har lenge vært ønske om å få til en bedre togforbindelse mellom Oslo og Stockholm. Vi ber nå Jernbanedirektoratet gå sammen med det svenske Trafikverket for å lage et felles forslag til mandat for en utredning av jernbanestrekningen, sier Knut Arild Hareide.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

3 stjerner til Maaemo, for annen gang (Oslo)
“Maaemo i Oslo fikk tre Michelin-stjerner under det digitale stjernedrysset i Stavanger Konserthus mandag kveld. Maaemo fikk også tre stjerner i 2016, som de beholdt frem til 2020, da de stengte for å flytte inn i nye lokaler i Bjørvika.” Kilde: reiseliv1.no.


Grand hotell pusset opp for 50 millioner kroner (Innlandet) +
Gjøvik: “Byens eldste hotell har fått en skikkelig standardheving og nå er 53 av 90 rom ferdig oppusset. – Dette blir de flotteste hotellrommene du kan finne mellom Continental i Oslo og Britannia i Trondheim, sier en stolt hotelldirektør Anneli Nurk, og får følge av eier Kai Mikaelsen.” Kilde: oa.no.

Samarbeid med Sverige om utredning av jernbane Stockholm – Oslo
“Det har lenge vært ønske om å få til en bedre togforbindelse mellom Oslo og Stockholm. Vi ber nå Jernbanedirektoratet gå sammen med det svenske Trafikverket for å lage et felles forslag til mandat for en utredning av jernbanestrekningen, sier Knut Arild Hareide.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

3 stjerner til Maaemo, for annen gang (Oslo)
“Maaemo i Oslo fikk tre Michelin-stjerner under det digitale stjernedrysset i Stavanger Konserthus mandag kveld. Maaemo fikk også tre stjerner i 2016, som de beholdt frem til 2020, da de stengte for å flytte inn i nye lokaler i Bjørvika.” Kilde: reiseliv1.no.


Hoteller mangler ansatte: – Vanskeligere enn krisen under pandemien
“Driverne av et lite hotellkonsern og et utelivskonsern opplever det samme: De kan ikke ta imot like mange gjester som de ønsker, fordi de ikke får tak i den kompetansen de trenger.” Kilde: e24.no.

Skal lede prestisjehotell: Varsler bemanningskrise i bransjen
“Halvannet år med pandemi har ført til at reiselivet har mistet mange flinke ansatte, varsler NHO-topp og hotelldirektør Jarle Moen. Han er svært bekymret for bransjen sin.” Kilde: e24.no.

Hotellavhengig møllemester overtar nytt hotell (Innlandet)
“Hanna Stenberg fra First Hotels til Classic Norway Hotels og direktørjobben ved Mølla Hotel i Lillehammer.” Kilde: travelnews.no.

Kultur og reiseliv i skjønn forening (Innlandet)
“I denne ukens utgave av Kulturstreif med Roos & Ovlien får karene besøk av Inger Noer, leder i komité for miljø- og samfunnsutvikling i Kongsvinger kommune og Ane Ingeborg Sandnæs, daglig leder i Visit Kongsvingerregionen.” Kilde: mittkongsvinger.no.

Flere tusen elsparkesykler er tatt ut av drift i Oslo
“Kun 8.000 elsparkesykler kan brukes i hovedstaden fredag morgen, men de overflødige må først ryddes innen onsdag.” Kilde: e24.no.

Nederlag for Voi, Tier og Ryde (Oslo)
“.. – må begrense seg til 8.000 elsparkesykler. Antallsbegrensningen i Oslo kommunes nye forskrift om elsparkesykler blir stående. Det besluttet Oslo tingrett fredag.” Kilde: e24.no.

Dette kan bli kommunens nye storstue for turisme, men.. (Østfold)
“– vil heller bruke pengene et annet sted. .. Turistbåt på Øyeren og helårs badstue på Sandstangen. Dette kan bli det nye satsingsområdet for turistnæringen, men da må kommunen reforhandle leieavtalen med Arnhild Arnegård på Sandstangen.” Kilde: smaalenene.no.


NBTA | Reisetrendseminar 2021
“NBTA inviterer til Reisetrendseminar 22. september. Dette finner sted på Grand Hotel, Oslo fra kl. 10:00 – 15:00. Les videre for å se hva NBTA har å si om sitt første fysiske møte i 2021.” Kilde: hsmai.no.

Fra First Hotels til Classic Norway Hotels (Innlandet) +
“Hun omtaler seg selv som hotell- og reiselivsavhengig. Nå blir Hanna Stenberg hotelldirektør for et hotell med en unik historie i veggene, og overtar som direktørjobben ved Mølla Hotel i Lillehammer sentrum.” Kilde: horecanytt.no.

Prisdumping og løsarbeid i drosjenæringen (Oslo)
“Det lysner for næringen i det meste av landet. Frislippet har så langt gitt begrenset effekt de fleste steder, men i Oslo-markedet er det vill vest og ingen kontroller.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

Oslo kan bli full av elsparkesykler som ikke kan brukes (Oslo)
“Antallet tilgjengelige elsparkesykler skal i Oslo fredag reduseres fra 23.000 til 8.000, men det er uklart når sparkesyklene som tas ut, fjernes fra gaten.” Kilde: e24.no.

Skal være like mye direktør på Tjøme som i Sandefjord (Vestfold) +
“Det er litt travelt i oppstartsfasen med mye nytt å sette seg inn i. Nå har Thomas Ødegård, som er direktør på Scandic Park hotell i Sandefjord, overtatt stafettpinnen etter Ingrid Stokka Sagen på Scandic Havna Tjøme.” Kilde: sb.no.


Rygge til salgs igjen – flyekspert tror på videre drift (Østfold)
“Moss Lufthavn Rygge er lagt ut for salg. Dagens eiere gir opp å få ny drift og lover at de som kjøper skal få bygningsmassen langt under byggepris.” Kilde: flysmart24.no.

Motmæle mot grunneiere i Fjella som vil bli kvitt turgåere (Østfold)
Eidsberg: “Brit Haugbro (78) er ivrig turgåer i Trømborgfjella. Hun tar til motmæle mot grunneier Anders Fjeld som mener turistene gjør stor skade på naturen.” Kilde: smaalenene.no.


Innlegg: Slik bidrar reiselivet i Gjøvik (Innlandet) 
“Vi står ovenfor en rekke, store samfunnsutfordringer. Reiselivet i Gjøvik kan være en del av løsningen på utfordringene.” Kilde: oa.no.

Skal selge hotelleiendommen – nå er prislappen klar (Innlandet) +
“Det er hotelleiendommen Honne på Biri som ligger til salgs. Anlegget eies av Skogbrukets konferansesenter AS. Overgangen til digitale kurs gjør at de nå ikke har behov for all plassen på Honne. .. man må ut med 35 millioner kroner..” Kilde: oa.no.

SNØ for alle med Opplevelseskortet Join (Akershus)
“I dag lever mer enn hundre tusen norske barn i lavinntektsfamilier. .. En rekke kommuner har tatt grep for å tilby disse barna opplevelser gjennom Opplevelseskortet Join.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

Etterlyser ny koronastøtte til næringslivet (Oslo)
“Næringsbyråd Victoria Marie Evensen (AP) mener regjeringen må komme på banen med en plan for reiselivsbedrifter som fortsatt sliter med koronabivirkninger.” Kilde: ao.no.

Fikk ja til attraksjon ved Frognerseteren stasjon (Oslo)
“Bymiljøetaten i Oslo har fått rammetillatelse til å oppføre en utsiktsplattform, som skal bli både en destinasjon i seg selv og et springbrett videre ut i marka.” Kilde: estatenyheter.no.

Frogn kommune søker turistsjef (Akershus)
“Vi søker en turistsjef som kan bidra til å styrke Frogn som attraktiv besøksdestinasjon. Frist: 01.10.2021” Kilde: finn.no.

Flytrafikken tar seg opp på Torp (Vestfold)
“Antall flyreisende til og fra Torp Sandefjord lufthavn fortsatte å øke fra juli og inn i august da 91.405 passasjerer reiste til eller fra lufthavnen.” Kilde: reiseliv1.no.


Hotelldirektør fortviler over utsatt gjenåpning (Oslo)
“På regjeringens pressekonferanse torsdag ble det klart at videre gjenåpning for store deler av samfunnet, inkludert hotellnæringen, er satt på hold.” Kilde: reiseliv1.no.

Ekstrem forvandling midt i sentrum (Oslo) +
“Det har vært en nesten død del av sentrum. Blir det Oslos nye utelivs-attraksjon?” Kilde: aftenposten.no.

Denne hytta flyter utenfor Ørje – har nå vunnet pris (Østfold) +
“Hver måned velger redaksjonen i Tenk Tre ut et trebygg i Norge som de mener fortjener ekstra oppmerksomhet. I juli ble oppmerksomheten trukket mot Ørje.” Kilde: smaalenene.no.


Gode august-tall for storbyhotellene
“Hotellbelegget i august var på 57 prosent for 13 utvalgte storbyer samlet. Det er en økning fra 38 prosent i august 2020. De fleste hoteller har imidlertid langt færre solgte rom enn det de vanligvis pleier å ha i august.” Kilde: nhoreiseliv.no.

Ny nasjonalpark i Østmarka? Hva er nytten og kostnadene? (Oslo/Akershus)
“Menon senter for miljø- og ressursøkonomi (MERE) har i samarbeid med Norsk institutt for naturforskning (NINA) gjennomført en overordnet samfunnsøkonomisk analyse av fordeler (nytte) og ulemper (kostnader) ved å etablere en nasjonalpark eller eventuelt andre verneformer i deler av Østmarka.” Kilde: menon.no.

Oppdag Oslos gatekunst denne høsten (Oslo)
“Ny urban kunstguide gir deg historiene bak byens mest spennende veggmalerier.” Kilde: visitoslo.com.

Hareide åpner for nattog til København (Oslo)
“Det kan bli nattog fra Oslo til København, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF).”  Kilde: abcnyheter.no.

No jaktar Anne-Hege på nye medarbeidarar (Telemark) +
“Vest-Telemarkrådet har akkurat bladd opp over 2,5 millionar kroner til Visit Telemark. Pengane skal brukast til reiselivssatsing i regionen.. Vil løfte Telemark til eit heilt nytt nivå. Etter millionløyvinga blir det nye arbeidsplassar..” Kilde: varden.no.


Rekordsommer for hotellnæringen i Hamar (Innlandet)
“Turistene har valfartet til Hamar i sommer og for hotellene i byen har det vært en kjærkommen trend etter et tøft år. På Clarion strømmet turistene til i så stort omfang i juli at dette ble den beste måneden hotellet noen gang har hatt.” Kilde: hamar-dagblad.no.

Blikket rettet mot restart på utelivsmøte (Oslo)
“Rammebetingelser, rekruttering og politikernes forslag til restart-tiltak var blant temaene som ble diskutert på NHO Reiseliv og NHO Viken Oslos møte med uteliv- og serveringsnæringen.” Kilde: nhoreiseliv.no.

Kåret til Årets bygg 2020 (Oslo)
“Prisen for Årets bygg 2020 gikk til Deichman Bjørvika, som ifølge juryen er «byggekunst av ypperste klasse på det som var en av Norges mest krevende tomter».” Kilde: arkitektnytt.no.

Dette kan du oppleve i byen på Oslo kulturnatt (Oslo)
“Fredag 17. september blir det kulturfest i byen når et samlet kulturliv igjen arrangerer gratis opplevelser i hele Oslo. Det er forhåpentligvis klart for Oslo kulturnatt.” Kilde: abcnyheter.no.

Søker booking- og salgsmedarbeider (Akershus)
“Vi søker en serviceorientert og motivert person til å sørge for booking-, salg- og reiselivsarbeidet ved Eidsvoll 1814. Stillingen (80%) er museets stemme utad..” Kilde: finn.no.

Hotellet kan åpne opp: – Endelig! (Østfold) +
“Allerede neste uke tar Quality Hotel imot kurs- og konferansegjester igjen. Julebord-sesongen ser også lovende ut for Grålum-hotellet.” Kilde: sa.no.

Gikk glipp av 200.000 i måneden: – Uheldige (Telemark) +
Porsgrunn: “Hotellet Hotell Vic gikk på en koronasmell, og fikk heller ikke statlig pengestøtte. Men nå går det så det suser med flere ansatte enn før pandemien.” Kilde: varden.no.


Bergen detroniserer Oslo som største hotellkommune i 1. halvår
“Utviklingstrekkene fra 2. halvår 2020 forsterker seg i 1. halvår 2021, skriver Hotelia i sin ferske markedsrapport, Norsk Hotellbransje 1. halvår 2021.” Kilde: reiseliv1.no.

Reisende reagerer: – Det er ekstremt møkkete overalt (Akershus)
“Klagene på manglende renhold på landets hovedflyplass fortsetter å komme, selv om trafikken er 60 prosent lavere enn normalt og bruken av flyplassens velvære-fasiliteter har gått tilsvarende kraftig ned. .. Flyplassens ledelse lover bedring.” Kilde: flysmart24.no.

Muma: Maten på Munch står til toppscore (Oslo)
Lunsjguiden med Long & Short: “Nye Munchmuseets serveringssted Muma åpner før museet. Og det viser seg at maten nesten er en severdighet i seg selv.” Kilde: abcnyheter.no.

Søker Meeting and Event Sales Agent (Oslo)
“Scandic Hotels Norge søker en Meeting and Event Sales Agent, Scandic Sales Office Norway, heltid. Frist: snarest.” Kilde: finn.no.

Reiser rundt for å fremme Rakkestad som reisemål (Østfold) +
“Leder i Rakkestad Næringsråd, Ida Marie Ruud Stemmedalen, forteller at flere ser ut til å ha fått øynene opp for Rakkestad. Selv har hun jobbet med å fremme kommunen som reisemål, senest med deltakelse på Moss Miljøfestival helgen som gikk.” Kilde: r-a.no.

Nordic Choice vant viktig mangfoldspris (Østfold)
“Quality Hotel Sarpsborg vant den regionale Mangfoldsprisen for Viken. Juryen roser vinneren for at de har bidratt til å skape varige arbeidsplasser for etniske minoriteter i fylket.” Kilde: reiselivskunnskap.no.


For tidligere nyheter se nyhetsbrevene i arkiv her 🙂

Tips en kollega om dette!