SkiStar Trysil åpner Norges første airbag-anlegg

Skistars Trysils terrengpark har en rekke ganger blitt kåret til Norges beste. Nå blir den enda bedre. I løpet av neste uke åpner landets første airbag, en gigantisk «luftpute» der freeski- og snowboardutøvere kan lære nye triks uten fare for å skade seg.

Fram til nå har det kun vært utenlandske anlegg som har kunnet tilby tilsvarende treningsfasiliteter. Nå får norske snowboard- og freeski-utøvere muligheten til å lære seg nye triks på hjemmebane – hos SkiStar i Trysil. Airbag-anlegget plasseres under to hopp med ulik vanskelighetsgrad ved siden av Night´n – landets kanskje mest kjent big air-hopp.

– Vi har helt siden terrengparkenes barndom på 1990-tallet hatt som mål å være ledende på snow parks i Norge. At ski- og snowboardforbundet velger SkiStar Trysil når de investerer i et airbag-anlegg tar vi som en bekreftelse på at vi gjør en god jobb. Med baggen på plass får alle våre gjester en unik mulighet til å utvikle sine freeski- og snowboardferdigheter, sier Helge Bonden, destinasjonssjef i SkiStar Trysil.

Airbaggen er et resultat av et historisk samarbeid mellom Brettforbundet og Norges Skiforbund, som har investert i anlegget. Monteringen pågår nå og åpningen skjer i løpet av neste uke. Som nevnt er airbaggen plassert nederst i SkiStar Snow Park Trysil på Turistsenteret. Der har du tilgang til heis om du bare vil lapse på airbaggen.

Fakta om airbag i Trysil 2020/21

  • Airbaggen er produsert av Bag Jump, og måler 22 ganger 50 meter.
  • Baggen er finansiert gjennom tilskudd fra Olympiatoppen og spillemidler, samt egenfinansiering fra Brettforbundet og Norfreeski (Norges Skiforbund).
  • Prosjektet er et samarbeid mellom Brettforbundet og Norges Skiforbund.
  • Airbaggen eies og driftes av selskapet Air Bag AS.

Foto: BagJump