Trysil

Slik får du en trygg vinterferie i Hemsedal og Trysil

Alle SkiStars destinasjoner er godt forberedt til å ta i mot vinterferiegjestene. En rekke trygghetstiltak er iverksatt for å gjøre skidagen så koronatrygg som mulig for gjester, ansatte og innbyggere.

Forholdene i SkiStars to norske anlegg, Hemsedal og Trysil, er veldig bra. Januar var fantastisk, og februar har startet like bra. Masse snø, fine bakker og god plass har gitt besøkende bra skiopplevelser. Alt ligger til rette for fine vinterferieuker i Hemsedal og Trysil.

– Folkehelsemyndighetene har sagt at det er greit å reise til fjells på vinterferie. Vi er godt forberedt, har fortsatt ledig overnatting og det er god plass i Norges to største alpinanlegg, sier Helge Bonden, destinasjonssjef i SkiStar Trysil.

Helge Bonden

Interessen for å reise til fjells i vinterferien er alltid stor i Norge. I og med at vi står midt oppi en pandemi er det i samarbeid med bransjen, lokale og nasjonale helsemyndigheter gjort en rekke trygghetstiltak i og rundt skianleggene for å minimere risikoen for smitte. Folkehelsemyndighetene og helseminister Bernt Høie har sagt at det er helt i orden å reise på skiferie i vinterferien. Du skal ta hensyn og følge de anbefalinger og påbud som gjelder, lokale og nasjonale. Blant annet alltid holde en stavlengdes avstand, ha på deg munnbind når du skal inn i butikker, restauranter, resepsjoner og så videre.

– I forkant av vinterferien har det vært mange spørsmål om det er satt begrensninger på antall gjester som får kjøre på ski i SkiStars anlegg i Hemsedal og Trysil. Hemsedal og Trysil er Norges to desidert største skianlegg, og har god plass i bakkene. Ekstra god plass nå som grensene er stengt og det kun er nordmenn og gjester bosatt i Norge som har anledning til å reise. – I og med at våre anlegg er så store har ikke for mange gjester i bakken vært et problem hittil. Du kan kjøpe SkiPass som vanlig i Hemsedal og Trysil, via vår app eller på skistar.com, og også avbestille inntil dagen før ankomst om det skulle være nødvendig. Om situasjonen endrer seg og det kommer store mengder gjester må vi selvfølgelig tilpasse oss. Men som sagt er det færre gjester i anlegget enn vanlig og vi har gode smitteverntiltak på plass. Det skal være trygt å stå på ski hos oss, sier Helge Bonden.

Hemsedal og Trysil byr på fantastiske forhold om dagen. I Hemsedal viser snømålet 134 centimeter, i Trysil er det 138 centimeter. I bakkene er det ”verdensmesterføre” og alle populære arenaer og parker er preparert og i orden til vinterferiegjestene.

– Gjesteundersøkelser så langt i vinter viser at SkiStars gjester er fornøyde med sitt opphold, og framfor alt kjent seg trygge i skibakken, takket være alle trygghetstiltak som er innført. Ski og aktiviteter utendørs er noe av det tryggeste man gjør nå under pandemien. Vi er fornøyde med sesongen så langt, gjestene er flinke og følger de regler og anbefalinger som gjelder. Det må vi fortsette med, alle må hjelpe til, vise hensyn og ikke ta ferie fra pandemien sjøl om vi er ute i frisk luft og vakre omgivelser på fjellet. Det er alles ansvar, understreker Andreas Smith-Erichsen, destinasjonssjef i SkiStar Hemsedal.


Tips for en trygg vinterferie i Hemsedal og Trysil:

  • For å unngå trengsel og minimere køer: Forhåndsbestill SkiPass, skileie og skiskole på skistar.com eller i SkiStar-appen.
  • Vær sammen med din familie eller reiseselskap og planlegg skidagen sammen. For eksempel tider for når og hvor dere spiser lunsj. Vær oppmerksom på at det er begrenset kapasitet i varmestuene (i Hemsedal er varmestuene stengt) som følge av innførte trygghetstiltak.
  • Planlegg innkjøp og besøk i butikker. Kle på deg godt, det kan være køer utendørs. Og det anbefales at bare en fra familien eller reiseselskapet går inn i butikken.
  • Bli hjemme om du er syk, og ikke reis til fjells om du har forkjølelsessymptomer.
  • Planlegg en smittesikker hjemreise i forkant i tilfelle du blir syk.
  • Planlegg også reisen til og fra Hemsedal eller Trysil slik at den skjer på en smittesikker måte.
  • Hold en stavlengdes avstand og følg SkiStars trygghetstiltak. I SkiStar-appen finner du siste nytt fra Hemsedal og Trysil, og skru på push-notiser slik at du får med deg all viktig informasjon.
  • Ha alltid med munnbind. Det er påbud om bruk av munnbind innendørs i Hemsedal og i Trysil er det anbefaling på offentlige steder der du ikke kan holde 1 meters avstand.
  • Hold deg oppdatert på smittesituasjonen for covid-19 i forkant og under reisen, samt følg myndighetenes anbefalinger og påbud. Lokale og nasjonale.

Tiltak SkiStar gjennomfører som følge av covid-19:

Vi følger nasjonale retningslinjer og smittevernveileder for alpinanlegg og SkiStars smittevernveileder, og har løpende dialog med kommunelegene. Beredskap ved eventuelt smitteutbrudd er etablert under ledelse av respektive kommuner. Her er noen av våre smitteverntiltak som iverksettes:

Heis: Informasjon ved skilting at samme «familie/reisefølge/kohort» kjører sammen. Det skal være ett ledig sete mellom fremmede i stolheis. Husstandsmedlemmer og reisefølge kan kjøre sammen. Kun 1 person på hver t-krok. Husk å holde 1 meter avstand i heiskø til andre utenfor din «familie/reisefølge/kohort».

Skiutleie/shop: Riktig antall personer inne samtidig. Allmenne tiltak i forhold til smittevern med skilting, håndsprit m.m. Ingen selvbetjening ved utlån av hjelmer og staver. Hjelmer desinfiseres etter innlevering og staver vaskes.

Skiskole: Vi har sett over samlingsplassene og fordeler gruppene litt annerledes i år slik at ikke for mange samles på samme sted. Vi ønsker at bare en av foreldrene leverer og henter barn for å redusere antall personer. Ta på deg varme klær når du skal i skiskolen, ikke minst for barna dine ettersom vi vil være utendørs hele tiden.

SkiPass: Lading av SkiPass kan gjøres via SkiStar-app i realtid. Om du ikke har SkiPass-kort (plastkortet) kan det kjøpes fra automater i skiområdet.

SkiStar-app: I SkiStar-appen kan du også se hvilke restauranter som har bordbestilling eller take-away, samt åpningstider.

Overnatting: Mange utleieenheter har digital inn- og utsjekk for å begrense folk i resepsjoner.

Skibuss: Skibuss – vi følger retningslinjer for offentlig transport (renhold, QR kode for smittesporing, bakdør).

Varmestuer: I varmestuene er antall plasser begrenset. Forsterket tilsyn og renhold. Enkelte varmestuer er stengt. Det samme gjelder våre selvbetjente griller.

Serveringssteder: Alle restauranter er åpne. Smittevern i henhold til nasjonale retningslinjer. Utstrakt bruk av bordservering med bestilling via app. Økt kapasitet uteservering flere steder og noen nye for å kompensere for mindre kapasitet inne.

Alle SkiStars trygghetstiltak finner du på skistar.com/korona

Følg SkiStar Trysils og Hemsedals oppdateringer om heiser og bakker for siste nytt om status i bakkene, åpningstider m.m.


Foto: Ola Mattson / Skistar