Irriterende betalingsmurer – et tips

For dem som liker å følge med på hva som skjer over hele landet, er det liten glede i kun å få overskriftene og at resten er bak betalingsmur. Det skal mange abonnementer til for å følge med sånn noenlunde. Har du noen smarte triks?

Så du er ikke alene i å finne betalingsmurer irriterende. Samtidig så kan man jo ha forståelse for at mediene søker alle mulige inntektskilder da annonsering tydeligvis ikke er nok.

Når det gjelder nyhetsbrevet så er den første bolken med «nasjonale» nyhetene nesten alltid åpne, mens de regionale veldig ofte er bak en betalingsmur. Vi prøver å bøte på dette ved å gjøre ingressen til en slags kort-nyhet slik at man ser hva saken dreier seg om. Og så settes «+» tegn bak overskriften ved lukkede saker slik at man i alle fall vet hva som er åpent eller ikke. De som er fra en gitt region har ofte tilgang gjennom egne abonnement. 

Tips!

En veldig nyttig tjeneste som kan brukes for tilgang til mange av kildene er et abonnent på en lokalavis som bruker aID med tilgang til 70 aviser under samme abonnement, se f.eks ØB | Kjøp | Produkter (oblad.no). Man tegner altså abonnement på 1 av de 70 mediene som deltar i nettverket og får tilgang til alle 🙂

 

Del gjerne!