Stolt hovedpartner for Pride i Oslo og hele Norden

Når de fysiske og digitale Pride-feiringen inntar alle de nordiske hovedstedene i sommer, er dørene som alltid vidåpne for alle hos Nordic Choice Hotels. Med budskapet “Room for all” skal hotellkjeden hylle mangfoldet blant ansatte og gjester.

På de over 210 hotellene i Nordic Choice Hotels i Norden vil det finne sted større og mindre Pride-markeringer ut i fra hva lokale og nasjonale smittevernrestriksjoner tillater. Det viktigste budskapet er: Nordic Choice Hotels har rom for alle. Det spiller ingen rolle om du heter Ali eller Ola, Kari eller Per, er en hund- eller katteperson, homo, hetero, bi eller trans, flyktning eller funksjonshemmet, det finnes rom for akkurat deg. Internt ønsker Nordic Choice å bidra til større bevisstgjøring og kunnskapsformidling blant ansatte om hvordan de kan bidra til at enda flere transpersoner og etniske minoriteter med LHBTQ+ bakgrunn opplever likebehandling og aksept både i samfunnet og på arbeidsplassen.

– For meg er samarbeidet mellom Pride og Nordic Choice Hotels noe av det jeg er mest stolt over, fordi det handler om de helt fundamentale premissene som ligger til grunn for at et samfunn skal fungere. Et godt samfunn er et der mangfold, likeverd og respekt for hverandre er hovedingrediensene. Jeg ser hva disse verdiene har betydd for kulturen i selskapet vårt. Mangfold er selve grunnmuren i Nordic Choice Hotels. Ingenting er viktigere enn å bli akseptert som den du er – uansett hvilken kjønnsidentitet og legning du har, sier Petter A. Stordalen, grunnlegger av Nordic Choice Hotels.

Internasjonal solidaritet er temaet for Pride i 2021. Kampanjen har fått navnet Europe 4all. Her rettes søkelyset mot at ytringsfriheten og forsamlingsfriheten er under press i flere land, og at kamp mot lhbt-folk og støttespillere brukes av autoritære myndigheter i angrep på demokratiet. Konsekvensene er store, både for individer og sivilsamfunn.

– Nordic Choice Hotels har vært en viktig hovedpartner for Oslo Pride, og er blant bedriftene vi har samarbeidet med lengst. Nordic Choice tok tidlig et standpunkt og støttet Oslo Pride og frontet våre sammenfallende verdier rundt mangfold og inkludering. Under mottoet rom for alle har de iverksatt ulike tiltak for at alle skal føle seg hjemme i Nordic Choice, både som ansatte og gjester. Med tilsvarende pridesamarbeid over hele Norden er de en god alliert og bidrar inn i arbeidet for et mer åpent samfunn. Vi er utrolig stolte av Nordic Choice Hotels og deres ansatte, sier Fredrik Dreyer, styreleder i Oslo Pride.

Mange norske og nordiske byer har allerede avholdt lokale Pride-markeringer og mange vil finne sted de neste ukene og månedene. Oslo Pride går av stabelen 18. – 27. juni, Helsinki Pride 28. juni – 4. juli, Stockholm Pride 2. – 8. august og WorldPride i arrangeres i København og Malmø 12. – 22. august.