Straand Hotel lanserer internasjonal MC-tur konsept i Norge – HUB Riding

Det historiske hotellet Straand Hotel i Vrådal jobber kontinuerlig med innovasjon og produktutvikling for motorsyklister og gjester med interesse for classic-car, MC- og biler med fokus på opplevelseskjøring. Det familiedrevne hotellet, som eies og drives av 4. og 5. generasjon i Straand familien, er pådrivere for det populære Straandtreffet som er en sentral møteplass for alle MC-entusiaster i Norge. På få år har det blitt landets største MC-treff og en kjempesuksess for alle som er involvert i MC.

Denne uken lanserer familien Straand nok et nytt produkt – HUB Riding (www.hubriding.no). Hotellet har utviklet konseptet i samarbeid med Fjell-Telemark, Visit Telemark og MC Avisas Team BikerDudes som har stått for den kjørefaglige og praktiske utviklingen av konseptet, sier Lars Arne Straand som er adm. direktør for Straand Hotel. Team BikerDudes er Even Wøllo, Eirik Garberg og Ole-Andreas Isdahl som er tre sentrale MCtur entusiaster i Norge.

Dette er et helt unikt konsept i reiselivs-Norge. Straand Hotel sin satsing mot motorsykkel og classic-car segmentet har gitt en utrolig god effekt for hotellet og regionen. Vi er stolt over å lansere det til inspirasjon for andre reiselivsdestinasjoner i Norge, sier Anne-Hege Svartdal som er daglig leder for Visit Telemark.

Vi vil berømme Straand-familien for satsingen og MC-Avisas BikerDudes team som har utviklet HUB-rutene. Artig å se resultater av produktutviklingen som står sentralt i FjellTelemark prosjektet, prosjektet er et felles initiativ på tvers av kommunegrensene i denne regionen,(www.fjelltelemark.no). Dette er med å skape vekst for hele Telemark og for oss som bor i Vest-Telemark, sier ordfører Bjørn Nordskog (Sp) i Kviteseid kommune en kommentar.

Vest-Telemark regionen har stått sammen om å fokusere på reiseliv nå under Coronatiden, og det er utrolig morsomt og viktig for næringslivet å ha Straand Hotel som et forbilde for innovativ tenkning, sa næringssjef Elisabeth Lid i Kviteseid kommune under dagens pressekonferanse hvor HUB-riding ble lansert som en digital og enkel løsning på Straand hotellet i Vrådal.

MC og bilturisme blir viktig i sommer hvor svært mange ferierer i eget land. Vi håper at denne sommeren skal få nordmenn interessert i Norge og kommersielle reiselivsprodukter også i årene som kommer, sier Per-Arne Tuftin i Norsk Reiseliv. Medlemmene i Norsk Reiseliv står for ca 90 prosent av den internasjonale reiselivsmarkedsføringen og består av de 15 største reiselivsbedriftene, destinasjons- og landsdelsselskapene i Norge, med vel 40.000 ansatte.

Gjennom målrettet satsing og produktutvikling av reiselivskonseptet skreddersydd for motorsykkel/MC og classic-car har vi nå i fire år tatt skritt for skritt i å utvikle gode løsninger. Vi ser en enorm effekt i form av mange besøkende til Straand Hotel, men også til andre reiselivsdestinasjoner i fylket. Det er veldig gledelig, sier Bjørn Richard Johansen som er styremedlem i Straand Hotel, en av initiativtakerne til satsingen mot motorsykkel og classiccar besøkende. First House gründeren har også nylig stått bak etableringen av nettportalen www.Reitwagen.no (navnet på den første motorsykkelen som ble laget i 1885) med fokus på bl.a. kjøreopplevelser for motorsykkel, ATV, snøscooter, vannscooter og bil/classic car.

Hva er HUB Riding?

HUB Riding er et produkt for alle som liker kjøreopplevelser med tusenvis av herlige svinger på asfalt eller grus og flotte naturopplevelser, sier Katrine Straand som driver hotellet sammen med Lars Arne Straand. Dette foregår i noe av Norges aller flotteste kjøreterreng i Telemark hvor mulighetene er helt fantastiske, supplerer Ole-Andreas Isdahl. Vi ønsker å vise våre gjester alt det flotte de ikke har sett og kanskje kjørt, sier Lars Arne Straand. Han berømmer også NHO Reiseliv for solid støtte rundt satsingen på MC-og classic car turisme.

Vi ønsker å videreutvikle produktporteføljen som tilbys motorsyklisten. Undersøkelser viser nemlig at mange av oss ender opp med å kjøre ruter og veier vi kjenner, fremfor å prøve nye. Vi har kjørt opp 8 enkeltruter med kjørelengde fra 5 til 20 mil og du kan dersom du kombinerer flere ruter lett kjøre 30 mil på en dag. De 8 definerte rutevalgene er altså en basispakke som danner grunnlaget for flervalg og enda flere valgmuligheter, forteller Lars Arne Straand.

Med base på Straand Hotel slipper du opp- og nedpakking, kjedelige transportetapper og du kan fortsatt oppleve nye kjøreruter hver eneste dag i minst en hel uke. Du kan hver eneste dag returnere til hotellets takterrasse for å nyte sosialt samvær, møte andre MC interesserte, god mat og drikke i et inspirerende MC miljø fult av likesinnede og spennende motorsykler. Her kan du hvile og gjøre deg klar til nye og spennende kjøre opplevelser, det er også fult mulig å gjøre noe helt annet enn å kjøre sykkel en dag. Vi har en flott veteranbåt som går slusecruise på Nisser og en deilig uteservering ved vannet hvor man kan slappe av om man ønsker å legge inn en hviledag, forteller Katrine Straand.

De utvalgte rutene er på hver sin måte spektakulære og tar deg forbi mange av Telemark sine severdigheter og spisesteder. Du kan også finne roen på vakre steder helt uten folk og fe. Rutene omfatter stort sett bare svingete veier og du kan selv velge om du bare vil kjøre på asfalt eller kombinasjoner av asfalt og grus. Guidede turer kan bestilles dersom det er ønskelig, men alle rutene er enkle å følge så dette vil de fleste klare selv.

Håndplukkede ruter

Samtlige ruter er testkjørt av Team BikerDudes som har stått for utviklingen av konseptet. Hotellet ligger i rutenettets origo punkt hvilket gjør beredskapsarbeidet lettere om noen skulle trenge bistand sier Lars Arne Straand. I og med at hotellet ligger midt i rutenettet vil vi kunne komme alle raskt til unnsetning tilføyer han.

Den 3. – 5. juli vil vi lansere det nye konseptet og vil i den forbindelse tilby en spesialpakke for de som ønsker å besøke oss for å teste dette ut. Vi har mange motorsyklister som kommer tilbake fordi de trives hos oss og vi strekker oss langt for å holde posisjonen som Norges beste MC hotell tilføyer, Lars Arne Straand. I forbindelse med lanseringen vil vi tilby fordelaktige pakkepriser og disse vil bli tilgjengeliggjort på våre hjemmesider tilføyer han.

Straand Hotel er et fullservice hotell med 125 rom som Straand familien har drevet siden 1864. Flott kulturlandskap egnet for gode kjøreopplevelser, et godt kjøkken, svømmebasseng, terrasse, kurs- og konferanseavdeling, beach club med lekeplass og utleie av sykler, padlebrett, båter og kanoer. Flotte vandremuligheter, golfbane, veteranbåten M/S Fram og gode skimuligheter om vinteren. Medlem av De Historiske hotel og spisesteder. I Straand gruppen inngår også Vrådal Booking som formidler hytter og leiligheter i vakre Vrådal. Se www.straand.no og www.hubriding.no

 

 

Tips en kollega om dette!