Dagens Næringsliv (DN) kårer hvert år Norges beste alpinanlegg. En ti-på-topp-liste hvor Trysil i år troner øverst. Hemsedal er nummer to. SkiStar har altså Norges to beste skianlegg.

Helge Bonden, destinasjonssjef og daglig leder i SkiStar Trysil. Foto: Ola Matsson / SkiStar

I beskrivelsen av Trysil skriver DN: «Hedmarkingene har enorme arealer, et arsenal av begynnervennlige nedfarter, bratte world cup-løyper og en enda brattere trasé for selfie-hungrige turister».

Trysil har alltid satt familien først i utviklingen av det som i dag er Norges største og mest populære skisted. Og det er nettopp Trysils familievennlighet DN trekker frem når de begrunner hvorfor Trysil er best.

«To svære barneområder oppfyller drømmene til både barn og overmotiverte foreldre. Alt er lagt til rette. Barnevennlige løsninger er regelen», skriver DN. Videre nevnes det at Trysil har Norges beste terrengpark.

Destinasjonssjef, Helge Bonden, i SkiStar Trysil, er glad for utmerkelsen. Alle liker et klapp på skuldra, som han sier, og at kåringer som dette motiverende i jobben med å utvikle Trysil til et enda bedre skisted.

– Ekstra moro er det at DN trekker fram det vi hele tiden jobber for, nemlig å tilrettelegge for gode skiopplevelser for hele familien, sier Bonden.

Hemsedal på andreplass har vunnet kåringen i DN ti år på rad og er ikke blitt noe dårligere siden i fjor. Snarere tvert imot. Som DN skriver: «Ellers er variasjonsmulighetene enorme og kvaliteten skyhøy. Det preppes godt og skiterrenget er blant Norges mest spennende».

Forsesongen i Hemsedal har vært den beste på mange år og målepinnen viser opp mot 85 centimeter snø i terrenget. Alle tre toppene er åpnet for skikjøring – du kan altså nyte en skidag fra 1.450 meter over havet og helt ned til Hemsedal sentrum.

I Trysil er også sesongen godt i gang. I dag åpner bakkene på Høyfjellssenteret og forbindelsen over fjellet. I alt er 17 bakker åpne og enda flere åpner neste helg.

– I SkiStar er vi veldig fornøyd med sesongåpningen på alle våre destinasjoner og håper dette er starten på en fantastisk vinter. Vi gleder oss, sier Bonden.

Neste helg er det Ski Test Weekend i Trysil. Som betyr at du kan teste sesongens skinyheter så mye du vil. Ski Test Weekend er det også i Åre samme helg. Mer Ski Test Weekends her.

Snart er det også klart for åpning av Scandinavian Mountains Airport – den nye flyplassen mellom Trysil og Sälen. Det første flyet lander 22. desember. Les mer om flyplassen her.

Trysil er Norges største skianlegg med 31 heiser og 68 bakker. Foto: Ola Matsson / SkiStar