Folk lengter etter god gammeldags vinter og vil til fjells; Beitostølen melder om stor pågang.

-Vi har normalt høy trafikk i vinterferieukene, men i år er det ikke tvil om at det er mange som savner god gammeldags vinter, med flotte skiløyper og gnistrende alpinbakker. Bookingene strømmer på i alle kanaler, sier direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort.

Direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort. Foto: DestinasjonsKirurgene

Vinterferieukene er viktig for fjelldestinasjonene. Ikke bare scorer Beitostølen høyt på den offisielle gjestedøgnstatistikken, som en av landets mest populære vinterdestinasjoner, men nå kan Atle Hovi også melde om meget stor pågang og høy trafikk inn mot vinterferieukene.

-Vi har forlengst passert fjorårets belegg for vinterferien. Bestillingene tikker inn i alle kanaler. Med de snøforholdene vi har nå, med glimrende skiløyper som preppes daglig, glimrende forhold i alpinbakkene og fin værmelding framover, er vi veldig muntre hos oss om dagen, forteller Hovi, som drifter både Radisson Blu Beitostølen, Bergo Hotell, leiligheter og utleiehytter, i alt 2.600 kommersielle senger.

Beitostølen/Øystre Slidre var Norges 9. største destinasjon og turistkommune på Statistisk Sentralbyrås gjestedøgnstatistikk i vinterferiemåneden i februar i for, hakk i hæl på Lillehammer på 8.plass. -Med Oslo, Bergen og Tromsø på de tre første plassene, må vi kunne si at dette er en plassering og posisjon vi kan være stolte av, for en destinasjon med 382 fastboende, sier Atle Hovi.

Da langrennslandslaget spurte sine mange tusen Facebook-venner her om året, hvilken destinasjon som var den beste for langrenn, gikk Beitostølen til topps. Når professor Øyvind B Sandbakk ved NTNU, også kjent som ”professor ski”, forteller at langrennsløpere har halvert risiko for depresjon, hjerteinfarkt, slag og demens, er det et ekstra aktivum for en langrennsdestinasjon som Beitostølen. Langrenn aktiverer store muskelgrupper i både armer og ben, og langrenn topper som ikke dette var nok, listen over treningen som forbrenner flest kalorier, i følge ski-professoren.

-Vi har et fantastisk løypesystem som preppes daglig, med løyper i alle terreng, for alle ferdighetsnivåer; skogsløyper, fjell-løyper, korte løyper, lange løyper, så her er det bare å spenne på seg skiene og få helseeffekt i hvert stavtak, sier Atle Hovi i Beitostølen Resort.

Se priseksempler vinterferie Beitostølen her 

Se aktivitetskalender vinterferie Beitostølen her


Bildet øverst: DestinasjonsKirurgene